Möt Ali, SQL Systems egna äventyrare!

Ali_Al-mahdawi_SQL_Systems-1

“The only journey is the one within” 

Berätta lite om dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag är den sista personen som får panik i ett rum men samtidigt vara den första som kommer på mörka skämt. Jag är en nyfiken person på livet, människor och älskar att lära mig. Jag är en kreativ driven planerare som gillar ha korta och långsiktiga mål och det bästa jag vet är att sprida glädje, lyfta upp andra och uppleva äventyr, så som att gå på vandringsresor till exempel.


För att säga hur jag uppfattas av andra har jag frågat de i min närhet och de sa att jag är: ”Ambitiös, målmedveten, klok, rolig  och kunnig. En person med pondus och ett inre lugn som han sprider omkring sig. Väldigt harmonisk och bekväm i sig själv, alltid glad och redo att ställa upp”.

Hur hamnade du på SQL Systems och hur är SQL som arbetsplats?

Det är lång historia, men för att dra den lite kort. Så jobbade jag med Magnus moster på en annan organisation men inte som ingenjör och hon kände till min utbildning. Hon rekommenderade mig till Magnus och det var perfekt timing eftersom SQL Systems letade efter en ingenjör just då. Jag blev inkallad till en intervju med Jonas och därefter var jobbet mitt. Även om det kan låta som att jag bara gled på ett bananskal så hade jag det inte så lätt med att få jobb trots min utbildning, men det sjuka är att just den veckan som jag fick jobberbjudandet på SQL så hade jag fått erbjudande från två andra företag men SQL kändes bäst och som att jag hörde mest hemma här.

Vad är din största drivkraft?

Min ambition, nyfikenhet och mina utmaningar. Livets svårigheter och utmaningar som jag har gått igenom har varit mitt bränsle för att drömma och sikta högre. Jag ser en chans för utveckling i allt som händer.

Vad är det bästa med att arbeta på SQL Systems?

Bra fråga! Att man våga vara sig själv, att man våga ha en åsikt det känns som att man är hemma, inte som om man är på en arbetsplats. Här får man också chansen att utforska nya möjligheter och hitta på lösningar, även utanför ens eget område.

Vart är din drömresemål?

Central/sydAmerika och Nya Zeeland. För att naturen är fantastisk, där finns mycket historik och väldig intressanta kulturer. Sen älskar jag att vandra, vilket innebär nya vandringsleder.

Har du någon spännande reseupplevelse?

Jag har ganska många men en som jag brukar titta tillbaka till, är när jag reste till Italien med en grupp. Vi skulle resa från Milano till Tortona och då var det väldigt mycket trafik, det visade sig vara en bilolycka. Vi såg att det var en skadad man som låg där och han var döende. Jag och en annan kille sprang fram till mannen för att göra HLR tills ambulansen kom. Efter att ambulansen tagit honom körde vi vidare till Tortona och gick därifrån på en vandringsresa i ca 1 vecka. När vi kom tillbaka från vandringsresan visade det sig att stadens borgmästare hade fått reda på vad vi gjorde. Borgmästaren välkomnade oss med öppna arm och behandlade oss som VIP, vi fick åka runt staden i klassiska bilar, vi fick signerade guideböcker och på natten fick vi en fest där många från staden firade oss med massa mat och festade ihop med folk vi inte kände. Det är en dag som jag aldrig kommer glömma!

Vad gör du helst när du är ledig?

Träna, kramas med folk i tights, träffa familjen och vänner, vara ute i naturen, spela musik, lära mig allt möjligt om livet och människor eller varva ner hemma med en bok.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Resa och läsa. Min största önskan skulle vara att få 28 timmar om dagen, det hade gjort mycket. Med de fyra extra timmarna kan jag läsa mer och sova mer eller så kan man samla ihop timmarna så att man kan resa mer!

Vad är din favorithobby?

Spela musik, jag gillar att spela på el-gitarr och trummor. Jag skulle starta band men han som hade instrumenterna i garaget flyttade ca 4h bort så vi kom aldrig igång, jag kan ju inte spela trummor i en lägenhet!

Vill du berätta något oväntat om dig själv?

Jag har uppträtt i en jazzklubb i Malmö, som inte längre finns inte för att jag har spelat där men på grund av pandemin haha. Den natten var väldigt speciell för mig, jag gick dit på en onsdag kväll ca 2 veckor efter att de hade öppnat. Då hade de ett band som spelade och under den kvällen gick jag fram till trummisen och kollade på trummorna minst 4 gånger. Då insåg trummisen att jag var väldigt insatt i att spela trummor så jag fick möjligheten att spela med bandet. Jag som inte är van vid Jazz höll på att smasha sönder trummorna eftersom jag är mer van vid rock’n roll.

Fem snabba frågor:

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Mandi

Favoritdryck?
Protein shake

Personligt mål 2021?
Körkortet och läsa så mycket jag kan

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt kylskåp/skafferi?
Citron, Kött eller fisk, mjölk och apelsinjuice

Om SQL Systems var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Kylskåp

Vill du komma i kontakt med Ali? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV