Nu är det dags att tacka Praktikant-Emma SQL Systems unicorn

Emma_Törngren

Jag tänkte att vi börjar med en enkel fråga,
Vad är det första du gör när du vaknar upp på morgonen?

Sätter på Nyhetsmorgon och säger till Google att tända lampan. Jag älskar att börja morgonen med att se Nyhetsmorgon och ljuset behöver jag för att komma upp ur sängen dessa kalla decemberdagar. Nu är jag också väldigt taggad på att se Julkalendern varje morgon fram till julafton.

Vad hade du för förväntningar på din LIA?

När jag skulle börja min LIA visste jag inte vad jag skulle förvänta mig och gick in med ett väldigt öppet sinne och inte så höga förväntningar. Jag tänkte att vad jag än gör och hur det än kommer gå så kommer jag att lära mig massa nya saker och få använda mina kunskaper i praktiken. Jag såg även fram emot att få vara med och skapa något från grunden och se resultaten kring det. 

När jag kom första dagen blev jag väldigt trevligt bemött och fick ta en runda på kontoret där jag hälsa på alla och alla presenterade sig. Här kändes allt så bra, och alla var så trevliga och jag kände att detta kunde bli hur bra som helst. Jag blev även så glad över att vara på ett kontor med andra personer. Efter att ha studerat på distans från mitt hem var det kul att inse att jag skulle ha kollegor runt omkring mig.

Vad har du lärt dig under din praktik?

Under tiden som jag har gjort min praktik har jag lärt mig väldigt mycket. Jag har fått möjlighet att lära mig mer genom både min handledare Mirjam och genom att se olika videos, läsa artiklar med mera. Detta har verkligen gjort att jag fått använda kunskaperna som jag har lärt mig under utbildningen i praktiken och i skarpa projekt. 

Jag har även lärt mig att det mesta går att lösa med lite tålamod och tankar. Detta är något som jag kommer ta med mig och som jag kommer ha nytta av även i framtiden. Jag har lärt mig mycket om Digital marknadsföring och det var ju även planen med praktiken. Genom att jag har suttit med problem som uppstått och försökt lösa dem har jag även lärt mig att lösa problem på egen hand och arbeta självständigt. 

Vi har under min praktik här på SQL Systems byggt en hemsida och arbetat med marknadsföringen kring den. Här har vi exempelvis arbetat med att sätta upp spårning, analysera statistik kring hur det går, säkerställt att hemsidan presterar som önskat och även hittat förbättringar och potentiella förändringar som vi kan göra.

Något annat jag verkligen kommer ta med mig är att jag har lärt mig extremt mycket om andra personer och deras tankar. Då det är en väldigt blandad arbetsplats med anställda i olika ålder, bakgrund, personligheter och egenskaper vilket skapar en bra dynamik på kontoret. Det har även gjort att jag har lärt mig mycket av alla kollegor på ett personlig plan.

Vad kommer du ta med dig från din LIA period?

Jag kommer ta med mig att under min LIA har jag fått arbeta med projekt och allting jag har lärt mig och varit med om kommer jag ta med mig i livet. 

Då jag har lärt mig extremt mycket om Marknadsföring och även kring de olika systemen som vi har arbetat i för att kunna skapa det vi vill och önskar kommer jag ju alltid ta med mig den praktiska kunskapen som jag har fått. Jag har arbetat mycket i olika program med att sätta upp spårning, avläsa analyser och arbeta med SEO. 

Något jag även kommer ta med mig är den stämning som skapats på kontoret mellan alla som arbetar. Att ha möjlighet att se hur bra stämning det kan vara på ett kontor och hur mysigt det kan bli med rätt inredning, ledning och inställning. Detta är något jag kommer ta med mig och hoppas kunna få uppleva även i framtiden eller kunna vara med och skapa.

Vad har varit det bästa med din LIA-Period?

Oj, det var en svår fråga vad som har varit det bästa med min LIA-Period. Allting under min praktik har varit bra och att välja vad som varit det bästa är inte lätt. Men om jag ska bryta ner det till de saker som har varit bland de bästa så skulle jag nog säga kollegorna, vad jag lärt mig, hundarna och alla aktiviteter

Att ha hundar som springer runt på kontoret skapar det lilla extra varje dag och ger så mycket kärlek och gör allting lite bättre. Att varje dag ha möjligheten att komma in på ett kontor som känns som ett hem, träffa kollegor som bidrar med så mycket energi och möjlighet att leka och mysa med hundar. 

Att jag har fått möjlighet att lära mig massa nya saker och vara med att skapa något från grunden har också varit extremt roligt och något av det bästa med min LIA-Period. Detta har även gjort att jag kommer ta med mig massa bra minnen från tiden jag spenderat på SQL Systems.

Om du fick göra vad du vill för en dag vad skulle det vara?

Vara Ninja för en dag 

Tänk att hoppa mellan hus, försvara sig med nunchucks, ha en cool dräkt, fly kicka banditer och bara vara allmänt cool och rädda världen liksom.

Sen måste vi snacka stjärntecken! Vad har du lärt dig?

Jag fick ju frågan på min intervju om jag trodde på stjärntecken eller inte och svarade att jag inte var tillräckligt insatt för att veta men att jag tycker det är intressant. Intressant var det! 

Jag har under min praktik lärt mig mycket om både stjärntecken, månar, stenar, kristaller och allmänt om mig själv. Jag har även förstått att det inte bara handlar om vilket stjärntecken man är född i utan även måne och ascendant spelar in. Jag är tydligt en vattuman i mitt stjärntecken men när jag kopplade ihop det med min måne och ascendant var det som jag läste om min egen personlighet, så obehagligt men så spännande. Detta har även fått mig att tänka att astrologi spelar större roll än vad man tror. Nu har jag helt plötsligt också en förklaring till varför jag och andra personer reagerar och beter sig så som dem gör – de handlar ju om deras stjärntecken!

Annars verkar jag vara en typisk vattuman vilket då även är mitt stjärntecken. Jag har även fått lära mig om kristaller och hur man vet om de är rätt kristall för en eller inte, så till nästa år kanske jag fyller mina fickor med stenar – vem vet?

Fem snabba frågor:

Favorit låt?
Hakuna Matata – Lejonkungen

Favorithobby?
Thaiboxning

Favoritspel?
Mario Kart & Med andra ord

Har du någon dold talang?
Kan göra Rubiks kub ganska snabbt

Om SQL var ett hem, vilken pryl i hemmet hade du varit
Högtalaren

Vill du komma i kontakt med Emma ? Kontakta henne på Linkedin! Vill du också ha din praktik hos oss? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV