Mirjam Gall, SQL Systems kreativa marknadsförare

Mirjam_Gall_SQL_Systems_

“You can’t use up creativity.
The more you use, the more you have”

– Dr Maya Angelou

Hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag tror att jag uppfattas som en ganska optimistisk och målmedveten person. Jag har alltid sett glaset som halvfullt och försöker alltid se det positiva i situationer. Självklart har jag dagar som många andra, där det känns mindre bra, men jag tror mycket på ödet och att allting händer av en anledning. Det är mitt sätt att ta mig vidare ifrån tuffare perioder. Sen skulle jag nog tro att många skulle kalla mig spirituell eftersom att jag tror på ganska mycket, bland annat astrologi. Jag fördjupar mig gärna i människors stjärntecken, det har gett mig en bättre förståelse för andra och även för mig själv.

Hur hamnade du på SQL & hur är SQL som arbetsplats?

 Jag fick jobbet på SQL genom LinkedIn. Efter både en bachelor som inredningsarkitekt och en YH-utbildning inom digital marknadsföring, visste jag att det var dags att nätverka på mina sociala kanaler. Efter många obesvarade jobbansökningar och några intervjuer hittade jobbet mig.
Rusen hade läst mitt inlägg och valde att kontakta mig för en intervju. Under min intervju kändes det så rätt, både med personalen som jag mötte och arbetsplatsen. Jag fick den där känslan “här hör jag hemma” och veckan efter fick jag komma på ännu en intervju med både Rusen och Emma. Det slutade med att vi snackade om stjärntecken och det visade sig att vi alla fyllde år med några dagars mellanrum. Det var ett tecken!

SQL Systems är en jättebra arbetsplats. Trots att jag bara varit här i mindre än 2 månader så trivs jag extremt mycket. Mina kollegor har välkomnat mig med öppna armar och jag har aldrig riktigt känt mig som “den nya”. Det är högt i tak, alla kan vara sig själva, man hjälper till där man kan och under lunchen kan vi prata om vad som helst.


Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag arbetar med SQL Systems grafiska profil och digitala marknadsföring.

Vad drivs du av?

Jag drivs av resultat och mål. Jag sätter gärna delmål och långsiktiga mål, både för mig själv men även för företaget.

Vart reser du helst?

Jag älskar solen och är en väldigt frusen person som påverkas mycket av vädret. Så jag reser helst ner till värmen och kan man kombinera detta med kultur, arkitektur och grym matkultur så är jag såld.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Ingenting slår mammas mat till middag med min familj och min man. Sen kör vi gärna lite lekar ihop, som “Rita & gissa”, “Med andra ord” eller spelar kort.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Lakrits i alla former, sött, salt, kombinerat med smak av hallon, choklad eller viol. Lakrits, det är livet!

Vad saknade du mest under 2020?

MalmöFF_SQL_Systems

Innan Corona så fanns det inget bättre än att gå på Stadion och se MFF spela, eller alla bortaresor för MFF som man åkte på. Det, och att resa till ett varmt land, saknade jag mest.

Vill du berätta något mer om dig själv?

När jag fyllde 22 år så satte jag upp ett mål om att jag skulle resa till minst 5 nya länder varje år. Det gick ganska bra ett tag men när man väl har besökt de flesta länderna i Europa så blev det en dyr hobby och det funkar inte dagens situation. Jag har hittills besökt 45 länder och de länder som jag gärna återvänder till är Japan och Mexiko.

Fem snabba frågor:

Favoritlåt just nu/all time:
The Weeknd – As you are & Ludovico Einaudi – oltremare, beroende på vilket humör jag är på.

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt kylskåp/skafferi? 
Bröd & Pålägg

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Lamb chops, med pommes och tzatziki. MUMS

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomin?
Jag hade fortfarande jobbat men kanske tagit längre ledighet och rest runt i världen.

Om SQL Systems var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Telefon – jag är den man behöver när man ska kommunicera med resten av världen.

Vill du komma i kontakt med Mirjam? Maila henne på mirjam@sqlsystems.se eller kontakta henne på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV