Möt Magnus Wahlfrid, SQL Systems egna italienare

Magnus_Wahlfrid_SQL_Systems

“Övning ger färdighet. Det är enkelt om man bara provar och testar så kan man lära sig det mesta” 

Berätta lite om dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag är lyckligt lottad! Jag bor i ett hus med min fru och våra två busiga pojkar. Om ni besöker SQL Systems kontor så kan ni få se väggkonst signerad min yngsta son. 

Som person vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter och min kunskap. Jag hoppas att alla som möter mig, både privat och i jobbet, upplever detta.  Som yngre blev jag väldigt arg när jag såg eller upplevde orättvisor och utanförskap. Idag är jag stolt över det vi försöker göra på SQL systems, erbjuda en arbetsplats som är trygg för alla, med tydliga förväntningar och där alla är lika mycket värda.

Om en film skulle göras om ditt liv, vilken genre skulle det vara, vem skulle spela dig?

Hmm, va svårt. Kanske en film om hur en person reagerar och anpassar sig till nya miljöer. Jag har flyttat utomlands vid 3 tillfällen i mitt liv – Vad det innebär att bryta upp och försöka finna en ny vardag i ett nytt sammanhang. Skådespelare; någon med välansat skägg.

Berätta hur din SQL Systemsresa började?

Första gången jag hörde talas om SQL Systems måste varit någon gång under låg eller mellanstadietiden. Jag och Jonas Kimmehed spelade fotboll i samma pojklag. Senare kom vi att hamna i samma klass i gymnasiet.

Efter gymnasiet hade jag ett jobb på en snabbmatsrestaurang och en kväll träffade jag Jonas ute i nattvimlet. Han frågade om jag ville börja jobba med honom på SQL Systems. Sagt och gjort jag började kort efter under våren 2005. 

Ungefär 1,5 år senare sökte jag in till Högskolan. Vi (jag och Jonas) höll kontakten under dessa år och när tiden började närma sig för att skriva examensarbetet hörde Jonas av sig. Detta resulterade i att jag skrev examensarbetet på SQL Systems och därefter blev jag kvar.

Vad är din största drivkraft?

Min största drivkraft är nog viljan att förstå. Om jag stöter på något som jag inte förstår vill jag gärna förstå det och gärna i detalj. Jag bryter ner det, vrider och vänder på det, försöker sätta det i sammanhang, testa det på olika sätt i realiteten. Jag brukar inte vara nöjd förrän jag kan berätta det för andra och få andra att förstå. 

Under mina skolår har mina föräldrar och senare min blivande fru fått utså mycket av detta, genom att jag berättat för dem om allt från derivator och talföljder till termodynamikens lagar. De har alltid lyssnat, dock tror jag inte alltid de har varit så intresserade.

Vad är det bästa med att arbeta på SQL Systems?

Det bästa med att arbeta på SQL Systems är att man aldrig behöver känna sig ensam. Det finns alltid någon att diskutera med eller rådfråga. Jag tror våra kunder också känner det, att även om de får en SQL-konsult så finns kompetens från hela SQL Systems alltid där i bakgrunden om frågorna blir svårare eller mer komplexa.

Vart reser du helst?

Italien, nästan vart som, men helst till en mindre stad eller by med små mysiga gränder och torg. På söndagen skall en klassisk italiensk söndagslunch intas, en sådan som tar flera timmar och innehåller fler rätter än man kan räkna till och det enda valet man får är om man vill ha rött eller vitt att dricka.

Vad gör du helst under helgen och vad måste finnas i godispåsen?

En lördagskväll spenderas helst med familj eller vänner under en trevlig middag. Gärna lagar man maten tillsammans eller under tiden som man umgås. 

I godispåsen måste sura godisar finnas.

Söndagar är mer heliga. Klockan 15:00 skall man bänka sig framför TV:n med Serie A igång, helst AC Milan. De blev mitt lag under tiden som jag bodde i Modena, Italien. Min far och några av hans kollegor tog med mig till San Siro för match mellan Milan och Parma. Detta måste varit i slutet på 90-talet. Det var inte fullsatt, utan bara 65 000 åskådare på plats. Parma gjorde första målet och runt omkring mig började medelåldersmän i keps att gråta. När Milan sedan reducerade och slutligen vände till 2-1 kastade de sig i en stor hög och skrek av glädje. Det gjorde stort intryck på mig och sen den dagen var jag fast. Nu är jag mannen i keps som lever mig in mer än brukligt är.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Jag önskar att jag hade mer tid till att bara vara med min familj. Jag arbetar sällan mer än 40 timmar i veckan. Men som småbarnsförälder och husägare finns det så många måsten att tiden snabbt äts upp och tiden till fritid blir begränsad. 

Vad är det konstigaste du någonsin har ätit?

Kan inte komma på något konstigt jag ätit, tycker inte om konstig mat. Men visst, benmärg är väl kanske lite konstigt.

Vill du berätta något oväntat om dig själv?

Sjunger gärna, men inte bra.

Fem snabba frågor:

Favoritfilm?
Pulp fiction

Favoritspel?
Football manager

Har du en dold talang?
Jag har ett väldigt bra minne

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt kylskåp/skafferi?
Pasta, Olivolja och Parmigiano-Reggiano

Om SQL Systems var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Lådan med partydekorationer – älskar ett rejält kalas

Vill du komma i kontakt med Magnus? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV