Lär känna Louise Nyberg, SQL Systems egna skidåkare

Louise_Nyberg_SQL_Systems

“Det är skillnaden som gör skillnaden” 

Berätta lite om dig själv, vem är Louise?

När jag var liten var jag temperamentsfull men när jag började åka skidor och tävlade, så blev mitt temperament till min fördel. Jag kunde nämligen kanalisera det och använda det som energi när jag tränade och tävlade.  Jag tävlade i Alpint sen jag var 10år gammal och har under de åren fått tävla på flera olika ställen i både Sverige och Europa.

Utöver det skulle mina kompisar säga att jag är omtänksam, rolig, påhittig och ambitiös. Jag skulle nog säga att jag är den roliga i min vänskapskrets.

Vad var det som gjorde att du sökte till SQL Systems?

Efter att ha sett annonsen på LinkedIn så kollade jag in företaget och tyckte det SQL Systems gör verkade väldigt intressant. Jobbannonsen kändes väldigt inbjudande och tilltalade mig som nyexaminerad maskiningenjör där de kompetenser som dom sökte passade in på mig som person. Efter min intervju med Rusen fick jag en positiv bild av företaget och arbetsplatsen. Sedan fick jag komma på flera intervjuer och sedan ett samtal där de sa att dom ville gå vidare med mig, och jag blev jätteglad.

Vad är din största drivkraft?

Min största drivkraft är att prestera ett bra jobb, i det ingår vilja att hela tiden lära mig och utveckla mina kompetenser. Detta landar förhoppningsvis i att när jag får ett projekt så vill jag leverera ett bra resultat som är över förväntningar, både för mig själv men speciellt för kunden.

Vad är din största drivkraft?

Jag drivs av att hjälpa andra, att göra deras arbete och dagliga liv lättare. Till exempel att kunna erbjuda människor lösningar som kan optimera deras arbetsflöde. Jag tycker om att jobba med ny teknik, samt kunna vara en del av projekt som bidrar med utvecklingen av både individer och organisationer.

Vart reser du helst?

Då jag är uppvuxen i fjällen och har en bakgrund där jag har tävlat och tränat alpint, så reser jag gärna till ställen där det finns möjlighet till skidåkning. Eller till ställen där man kan dricka gott vin och uppleva fina omgivningar och kulturer.

Vad är det första du gör när du vaknar upp på morgonen?

Just nu är det tyvärr att jag kollar min mobil. Min dröm är att jag ska vakna upp och börja dagen med minst 15 min yoga eller meditation. Efter det ta en kopp kaffe och bara ta det lugnt framför nyhetsmorgon.

Vad gör du när du inte arbetar?

När jag inte arbetar är jag gärna utomhus. Jag springer ibland och  lägger pussel och helst ska det vara mellan 500-1000 bitar. Jag umgås annars med kompisar, lagar mat och innan pandemin så gick jag på konserter.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Det är choklad men jag har ingen favorit, utan det byts ut under olika perioder. Just nu har jag fått dille på geléhallon.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Jag skulle vilja laga mer mat. Oftast när man har besök så lägger man mycket mer tid på att både planera vad man ska bjuda på men också på att laga maten. Jag hade önskat att jag la mer tid på att öva och bli bättre, så att man slipper stressa när man ska ha gäster över.

Vad är det konstigaste du någonsin har ätit?

Andra kanske tycker älgtunga eller rökt älghjärta är konstigt men i Norrland är det inte så konstigt.

Berätta något random om dig själv?

Det första jag kommer och tänka på är att jag var på en konsert i Göteborg, Ullevi och såg Foo Fighters. Det var då David Grohl snubblade över en sladd och ramlade ner på marken och bröt  sitt ben. Ingen förstod vad som hände när han försvann och resten av bandet fortsatte spela olika covers. Efter drygt 1h kom han tillbaka med gipsat ben och gjorde klart konserten samtidigt som en läkare satt på huk och höll upp hans ben.

Fem snabba frågor:

Favoritspel?
Catan och skipboo

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Surdegsmackor

Vad är det bästa med att arbeta på SQL Systems?
Kollegorna helt klart

Favorithobby?

Att vara i fjällen och gå på tur och åka skidor.

Favoritlåt, just nu/all time?
Just nu Mary Clark – Take me im yours och en av all time Johnny Cash – When the man comes around

Vill du komma i kontakt med Louise? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

SQL Systems Samarbete värdeord

Nå framgång genom Samarbete

Ett av våra värdeord är samarbete och som mycket annat i livet är ens samarbetsförmåga som en muskel som man måste träna upp. Läs mer här!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV