Möt Rusen – SQL Systems egna orakel!

Rusen_Canpolat_SQL_Systems

“ I`ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”
By Dr Maya Angelou

Hur hamnade du på SQL Systems?

Att träffa människor där det känns väldigt naturligt att vara ärlig och sårbar är en unik upplevelse som lämnar en fantastisk känsla av hopp och tro på att vi kan jobba ihop. Min rekrytering har bestått av möten där vi alla vågat vara sårbara och ärliga med vad vi vill och tror på. Ur dessa möten och samtal växte det fram att killarna ville investera tid och resurser till att utveckla en HR-resurs samtidigt som de ville ha någon som jobbat med affärsutveckling. Därmed fick jag äran och förmånen att bli en del av SQL Systems, då två modiga och lite gubbiga killar vågade anställa mig:)  (Japp, jag trodde att killarna var mkt äldre och lite gubbiga som jag uttryckte till Emma Anderberg). 

Kanske var det tack vare att jag vågade uttrycka mig och ha en åsikt, som de erbjöd mig uppdraget. Att investera i en HR-resurs innebär att faktiskt stå vid sitt ord om att sätta personalen i fokus och jobba med att ta reda på vad som behövs ur ett personalperspektiv för att verksamheten skall fortsätta må bra och utvecklas.

Det korta svaret på frågan hade annars varit att en tidigare kollega tipsa mig att han tyckte att jag och Jonas (CEO) borde talas vid, vilket vi gjorde. Och efter tre kaffe-möten och en utebliven p-bot, blev det ett samarbete, som jag är oerhört glad och tacksam för.

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag har förmånen att arbeta med två arbetsområden, HR samt affärsutveckling. För de som undrar hur detta går ihop sig kan jag uppge att det finns mer likheter än olikheter. Det handlar om att se och förstå behov ur ett  individuell respektive verksamhetsperspektiv och hur dessa ska kombineras och stötta varandra.  

På HR arbetar vi bland annat med att attrahera och utveckla medarbetare. När vi träffar en  kandidat handlar det om att ta reda på vem personen i fråga är och vilka drivkrafter, som denne har och utreda om vi skulle kunna passa ihop för ett långsiktigt samarbete. Samtidigt som vi gör det är det viktigt att förmedla en genuin bild av verksamheten, för att ge båda parter en ärlig chans att tacka ja till ett eventuellt samarbete. 

Jag vågar påstå att när man jobbar med kunder, handlar det om  samma mekanismer, att se, lyssna och förstå vilket behov kunden har därmed presentera en lösning som passar och skapar mervärde, för att kunden ska fortsätta utvecklas och växa som bolag. Ett eventuellt samarbete skall växa fram ur de faktum att vi kan tillhandahålla en lösning som de behöver och medför mervärde för kundens verksamhet.   

I båda fallen handlar det om att förmedla en vision och en lösning du ska attraheras av och vilja ha mer av. Jag anser att båda dessa arbetsområden är två sidor av samma mynt. Jag älskar att jag får kombinera mina två passioner, dvs min nyfikenhet kring människor och skapa värdefulla affärer.

Vad drivs du av?

Ambitionen och viljan att inkludera och serva andra, för att de ska kunna göra det de är bäst på. Min egen självutveckling och vilja att bli en bättre medmänniska driver mig att konstant att tänka på vad jag gör. Utveckling, förbättring och självgranskning ligger varmt om hjärtat.

Vad gör du helst på en lördagskväll?

Då äter jag helst en god middag tillsammans med familjen eller vännerna och har långa samtal om det viktiga i livet. Sen om jag ska unna mig något sött så ska min godispåse innehålla violpistoler och saltlakrits!

Vart reser du helst?

Beroende på vad jag vill få ut av min resa, vill jag ha avkoppling skulle jag säga, varmare och tropiska breddgrader med god mat. Vill jag utmana mig själv och göra något nytt, då får det bli kyligare breddgrader, som en is-expedition, finns på önskelistan.

Vill du berätta något mer om dig själv?

Att jag är lite av en penn-kleptoman,  tar gärna pennor jag som jag tycker förbättrar min handstil 🙂 i hopp om att slutresultatet blir läsligt 🙂 

Fem snabba frågor:

Favoritlåt just nu/all time:
Laura Pausini – lo si (seen)

Om du bara fick äta en maträtt resten av ditt liv:
Älskar pasta – skulle kunna äta det varje dag

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?:
Ärlighet och integritet

När är du nöjd med din insats?:
När jag vet att jag har gjort mitt yttersta och kan ej mer.

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Vattenkran – tillförsel av energi

Vill du veta mer om Rusen? Kontakta henne på LinkedIn eller skicka iväg ett mail tilll Rusen@Sqlsystems.se

Sociala Medier

Våra inlägg

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV