Lär känna Fredrik “Korven” Karlströmer, SQL Systems egen lilla Salsiccia

Fredrik_Karlstromer_SQL_Systems

”Om du inte provar får du aldrig veta!”

Berätta lite om dig själv, hur är du som person?

Jag är en konsult med ett stort hjärta och jag älskar det jag gör. Jag är alltid glad, öppen och har ett bagage med mycket erfarenhet. Min familj säger att jag är rolig och på gränsen till tramsig för min ålder….hehe. Mina vänner tycker underligt nog det samma som min familj.

Hur hamnade du på SQL Systems?

Jag fastnade för SQL Systems efter jag pratat med Jonas och Magnus. Två genuint trevliga, kompetenta och goa grabbar. Jag kan rekommendera SQL Systems som arbetsplats alla dagar i veckan, måste vara världens finaste kontor och i kontoret finns härliga kollegor. 

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag arbetar som EAM/ERP konsult…
Eller jag kan göra vad som helst så länge det känns meningsfullt och utmanande. Jag drivs nämligen av att vara med där det händer och att tillsammans med kollegor och kunder uppnå framgångar på alla plan.

Vad är din plan nu när du ska lämna SQL Systems?

Nu ska jag först åka ner till vår bostad i Spanien och bara njuta koppla av. Äta god mat och något glas cava glider säkert ner. När jag kommer tillbaka senare i år så ska jag börja på CGI här i Malmö. Jag tänker fortsätta arbeta med ny teknik, bryta ny mark och stötta våra fina företag i Sverige med det jag kan.

Vad gör du helst en helg?

Är gärna med min familj, jag gillar att laga god mat tillsammans med vänner, provar gärna nya IPA:s och njuter av livet. Borde motionera mera, men när jag gör det får det gärna vara en boll med.

Vart reser du helst?

Oj, det finns många ställen. Men mitt svar får ju bli vårt andra hem Spanien. Att åka ner dit och leva ett “normalt” liv i ett annat land är otroligt stimulerande. Älskar sitta på en sylta, äta boquerones med en öl och bara smälta in i miljön.

Vad står det på din bucketlist?

Att få åka ner till sydamerika “inka” och resa runt och besöka ex. Machu picchu och andra ställen på denna fantastiska plats. 

Att fira min nästa nollning i Spanien med en galet fet fest (helst 2-3 dagar) med familj och vänner, festen ska ska vara äckligt påkostat och galen…hahaha. 

Ha en egen verksamhet utomlands (om några år), typ en lite butik/sylta på ett pittoreskt ställe i medelhavet, behöver inte gå vinst…men bara känslan av att ha något eget och kunna sitta snacka med lokalborna på deras språk över en öl och knapra på ett gott bröd med olivolja

Vill du berätta något mer om dig själv?

Jag är en erfaren herre som älskar livet och försöker göra det som faller på. Jag har inte för många år kvar i mitt arbetsliv. Men jag vill absolut utvecklas vidare i min roll som konsult och även hjälpa andra kollegor och bli duktiga i sin roll. Kom gärna och fråga om vad ni vill, kan jag hjälpa till så gör jag det.

Men jag ska inte sticka under stol med att siktet har sakta men säkert börjat peka på Spanien och min/vår dröm är att kunna flytta ner dit och leva många fina år efter jag gjort min “tjänstgöring” klar. Gillar tanken att: Äta frukost ute i solen, spela 9-18 håls golf, ta en Cava på 19:e, slänga mig i poolen/havet och sedan runda av med en fantastisk middag (gärna mat från havet). Men det får vara en dröm några år till, fram tills dess ger vi järnet och gör stordåd inom IT-världen!

Fem snabba frågor:

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?
Dumle lakrits, den är sjukt god

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?
Vara mer med mina söner som är vuxna och bor rätt många mil bort.

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomin?
Varit en Poolkille

När är du nöjd med din insats?
När jag ser en glad kund

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
En gammal skänk ;o)

Vill du komma i kontakt med Fredrik? Kontakta honom på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

SQL Systems Samarbete värdeord

Nå framgång genom Samarbete

Ett av våra värdeord är samarbete och som mycket annat i livet är ens samarbetsförmåga som en muskel som man måste träna upp. Läs mer här!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV