Möt Paul-Henrik Bull, SQL Systems egna mekaniker

Paul_Henrik_bull_SQL_Systems

”Är född med trubbel i mitt blod.”
– Veronica Maggio

Berätta lite om dig själv, vem är Paul-Henrik?

Jag är civilingenjör inom maskinteknik med en bakgrund som kylmaskinstekniker och montör. Vid sidan av allt det där är jag musiker med hjärtat fastspikat i punkrocken. Jag skulle vilja påstå att mina starka sidor är min humor, att jag kompromisslöst är mig själv, väldigt värderingsdriven och att jag är störigt vetgirig. Jag hoppas att det är just de sidorna som folk ser hos mig, men det beror såklart på i vilket sammanhang man stöter på mig.

Hur hamnade du på SQL Systems & hur är SQL Systems som arbetsplats?

Jag sökte ett sommarjobb i Malmö inom ingenjörsbranschen och hittade SQL Systems på internet. Jag hade absolut ingen aning om vad de gjorde eller om jag var kvalificerad, men det tycktes ha något med maskiner att göra så jag chansade. Hemsidan var grymt inbjudande och det faktum att Mila var en del av personalstyrkan var nog för mig att vilja jobba på SQL Systems. (Jag lovade i mitt personliga brev att jag och Mila skulle bli bästisar, jag älskar hundar!)

Jag fick en sommaranställning, stortrivdes från första minut och jag måste ha gjort något rätt för jag har fortsatt arbeta lite sporadiskt parallellt med studier.

SQL Systems som arbetsplats är fantastisk. Kollegor med kulturell bakgrund från världens alla hörn, kunskapsbrunnen är oändligt djup och en väldigt välutvecklad teamkänsla. Och hundar, så mycket hundar!

Vad är dina arbetsuppgifter & vad drivs du av?

Jag jobbar främst mot Tetra Pak med deras klassning och katalogisering av material. Min starka sida min kunskap inom maskinkomponenter och det är vad jag försöker bidra med.

Jag är grymt nyfiken och drivs hela tiden av att jag så gärna vill förstå saker. Om jag dessutom känner att det jag gör är något som förbättrar världen omkring mig så har jag väldigt lätt att hitta motivation.


Vart reser du helst?

Städer! Jag älskar att upptäcka nya städer. Jag är absolut inte en strand/sola/bada-person, jag reser mycket hellre till en häftig stad och upplever lokal kultur, mat och dryck. En av mina favoritstäder är Budapest. Att planlöst gå längst Donau i solen och stanna precis där man känner för det är svårslaget!

Vad gör du helst en Lördagskväll?

Lagar god mat och dricker något gott i goda vänners sällskap. När solen går ner och djävulen kryper fram går jag gärna på någon konsert eller på krogen.

Och om du skulle välja en sötsak i godispåsen, vad skulle det vara?
Lakrits, helt klart!

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Jag vet inte om har optimerat tiden jag har tillgänglig just nu så att be om mer tid känns lite menlöst.. men jag hade velat ha mer tid att spela musik och lära mig ett nytt språk.

Vad står det på din bucketlist?

Har nog ingen etablerad bucketlist men det finns såklart ett par saker man vill göra. Jag vill åka på den transsibiriska järnvägen, jag vill ha en egen hund och jag vill besöka alla världsdelar!

Vill du berätta något mer om dig själv?

Jag växte upp med vänner från många länder och kulturer, vilket har gjort min aptit för att upptäcka nytt runtom mig helt omättbar. Både vad gäller mat, språk, traditioner och allt annat som är kulturellt bundet. Det vi har gemensamt är att vi alla är olika, och det är precis dessa olikheter som gör oss så starka tillsammans!

Fem snabba frågor:

Favoritlåt?
NOFX – Lori Meyers

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Hummus, det kan aldrig bli för mycket!

Om du fick äta middag med en levande/död person, vem skulle det vara? 
Veronica Maggio

Har DU någon dold talang?
OS-medaljör i självironi och att hitta humor i tragedi. Jag är riktigt stark på att ge spontana komplimanger!

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Troligtvis en hundleksak eller en schweizisk armékniv.

Vill du komma i kontakt med Paul-Henrik? Kontakta honom på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

SQL Systems Samarbete värdeord

Nå framgång genom Samarbete

Ett av våra värdeord är samarbete och som mycket annat i livet är ens samarbetsförmåga som en muskel som man måste träna upp. Läs mer här!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV