Möt Tuan Vuong , SQL Systems egna armchair general

Har du ett Citat som du tycker passar dig?

Jag är rätt dålig på att komma ihåg vem som har sagt vad och jag litar inte på Google heller när det kommer till detta. Jag brukar tycka det är trevligt att läsa något i stil med att alla människor förtjänar att leva i fred och frihet samt att vi alla bör visa kärlek och empati till våra medmänniskor. 

Hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Vem jag tror jag är har ändrats och kommer ändras ständigt med tiden. Jag är dock säker på att jag alltid försöker vara driven och ansvarsfull samtidigt vill jag gärna att andra ser mig som en ödmjuk, hjälpsam och empatisk person. Jag tror de flesta som känner mig väl gör det också. Helt ärligt så oroar mig ibland lite för mycket för vad folk tycker och tänker om mig. Detta försöker jag att bli bättre på hela tiden men det är lättare sagt än gjort.

Hur hamnade du på SQL Systems?

Jag såg annonsen på LinkedIn där de sökte ingenjör med brett intresse för teknik och från beskrivningen fick jag en uppfattning att man arbetar med data och databaser här. Jag hade lite erfarenhet av SQL (structured query language) tidigare så tänkte jag att detta skulle jag kunna jobba med. Efter intervjuer med Rusen och sedan Jonas och Emma fick jag reda på att tjänsten handlar om datahantering men lite annorlunda än vad jag trodde och jag tyckte det verkade intressant att testa på något nytt, som jag inte riktigt har utbildat mig till. De erbjuder mig en bred arbetsroll med mycket utrymme för utveckling vilket jag tycker passar mig bra eftersom jag alltid vill lära mig något nytt.

Hur är SQL Systems som arbetsplats?

I skrivande stund har jag bara varit här lite mer än en vecka men redan under intervjuerna fick jag en bra känsla av företaget och arbetsplatsen. Kontoret är väldigt fint inrett och stämningen känns avslappnad. Kollegorna är mycket fokuserade och seriösa när de arbetar men håller sig inte för skratt och skämt när de ska ha det trevligt. 

Vad är dina arbetsuppgifter?

Som jag nämnde ovan så har jag inte varit här jättelänge och mycket av min arbetsdag just nu handlar om att lära mig hur saker och ting fungerar. Det jag kommer göra är bland annat data management där jag ser till att kundernas data är strukturerad på ett bra sätt och säkerställer att rätt data hamnar i rätt plats. Jag ser fram emot en spännande resa här på SQL Systems.

Vad drivs du av?

Jag drivs av att lära mig nya saker. För mig handlar livet om att förstå vad själva livet är för något och den kortaste vägen dit är kunskaperna som redan finns skrivna någonstans eller hos människorna runt omkring oss. Alla har något att lära. Jag drivs också av att hjälpa andra människor och kollektivet att nå gemensamma resultat.

Vart reser du helst?

Italien. Jag kollade mycket på italiensk fotboll under min uppväxt och utvecklade en förkärlek till landet, dess kultur och historia.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Middag med familj och släkt. Vi är inte så många här i Sverige så jag vill ta till vara på tillfällen att vara med dem.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Mörk choklad men jag föredrar bakelse med en varm kopp te.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Jag skulle gärna kunna läsa mer, speciellt skönlitteratur. Det handlar nog mer om vilja och motivation än tid tror jag. Vi är så bombarderade med distraktioner i dagens samhälle och jag märker att min attention span har minskat kraftigt de senaste åren. 

Har du en bucketlist och i så fall – vilka är de tre sakerna högst upp på listan?

Jag har faktiskt aldrig kompilerat en sådan genomtänk list men spontant kan jag tänka mig åka till Egypten och se pyramiderna med egna ögon. De fascinerar mig och jag har hört att de ser mycket mäktigare ut när man står där. Jag vill också lära mig hantera de skrämmande verktygen som till exempel en motorsåg, de gör mig lite nervös. Jag är inte heller någon spänningsnarkoman så att leva ett vanligt liv och testa på lite nya maträtter ibland är tillräckligt spännande.

Vill du berätta något mer om dig själv?

Annars skulle jag säga att jag är en avslappnad kille som gillar att titta på fotboll och skräckfilmer. Min ”guilty pleasure” är militär teknologi och historia. Jag kan sitta i timmar att läsa wikipedia eller kolla dokumentärer om stridsvagn, stridsplan eller medeltidens militär taktik.  Om det inte var för min klena fysik och att jag är i allmänhet en fredlig person skulle jag satsa på en karriär hos försvaret.

Fem snabba frågor

Vem är din favoritsuperhjälte och varför?

Nämn en sak som kan irriterar dig?

Vart skulle du gå om du var osynlig?

Vad är det du är mest rädd för?

Har du någon dold talang?

Vill du komma i kontakt med Tuan? Kontakta honom på Linkedin!Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV