Vad innebär samarbete med Meral Husein

Meral Husein - SQL Systems

Vad innebär samarbete för dig?

Samarbete för mig är ganska mycket olika saker. Dels är det när man kan jobba tillsammans för att få ett bättre resultat. Det kan vara genom att bolla idéer och tankar, stötta varandra på olika sätt eller dela med sig av kunskap. Men samarbete är även att se sig själv mer som ett team och inte som individer, att ha mer av ett “vi tänk” istället för “jag”. Jag tror att det är lätt att missa helheten i det man gör om man bara är intresserad av sin egen del i det hela.

Har du något minne kring ett samarbete du vill dela med dig?

Jag kan väl berätta om när jag jobbade i samma team som Philip Chung och vi tog mötesanteckningar. Det är ju oftast lätt att man inte får med allt när man själv är med och diskuterar. Vi kunde jämföra våra anteckningar och de kompletterade ofta varandra ganska bra på så sätt fick vi en mycket bättre helhetsbild av mötet om vi behövde gå tillbaka och kolla något. Det var ett samarbete som kom naturligt och vi kompletterade varandra ganska bra!

Hur tycker du att ett bra samarbete ser ut?

För mig är ett bra samarbete när man kompletterar varandra på ett bra sätt och det finns en tillit mellan de som samarbetar. För att ha ett bra samarbete behöver man kunna lita på att alla gör det som förväntas av dem och att man kan vara ärlig med vilka styrkor och svagheter man har. Är man ärlig med sina styrkor och svagheter är det lättare att dela upp arbetet och alla kan ha rimliga förväntningar och förutsättningar. För vi är ju alla olika och bra på olika saker, vilket är helt okej. 

 

En annan aspekt av ett bra samarbete för mig är att kunna vara lite mer personliga, att man kan ventilera lite när man stöter på problem eller kunna ta en kaffepaus ihop och inte vara superallvarliga hela tiden. Vi är ju trots allt inte robotar och jag tror att ett samarbete bara blir bättre när man förstår varandra och det blir lite mindre stelt så att säga.

Om du kunde gå tillbaka till din första arbetsdag, vilket råd skulle du ge dig själv?

Mitt första råd skulle nog vara att inte vara så himla nervös! Jag kan som så många andra få lite prestationsångest, speciellt när jag ska påbörja något nytt. Men som med allt nytt här i världen så finns det en inlärningskurva och man kan inte kunna precis allt första dagen. Så egentligen kanske ett bättre råd hade varit att ge mig själv tid att lära mig innan jag sätter för höga förväntningar på mig själv.

I vilka situationer tycker du att ditt jobb är roligast?

Bara att vara på kontoret är roligt! Vi har ju en speciell stämning och gemenskap här som gör att det är väldigt roligt att komma hit. 

Jag tycker det är väldigt roligt att lösa problem. Så för mig är det roligaste vägen till lösningen. Dels tycker jag att det är ganska lärorikt att försöka tackla problemet från olika vinklar och spåna på olika typer av lösningar. Men framför allt tycker jag om känslan när man börjar närma sig en lösning och ser vilken skillnad det kan göra.

Nämn en sak du absolut inte leva utan?

Oj! Spontant så tänker jag choklad. Jag har nästan alltid lite choklad på mitt skrivbord. Det innebär inte nödvändigtvis att jag äter den men jag blir alltid lite lyckligare av att se det.

Har du någonsin försökt göra något du vet att du skulle vara riktigt dålig på, vad var det?

Jag fick möjligheten att testa på att dreja en gång. I början så kändes det som lite annorlunda och rolig grej att testa. Detta var tills jag upptäckte hur svårt det är att hålla leran centrerad på drejskivan. Låt mig poängtera att det är viktigt att leran är centrerad, eftersom kombinationen av lera på en skiva som snurrar ganska snabbt och lite för mycket vatten kan resultera i att det stänker ganska mycket lera. Eftersom det i mitt fall gick riktigt, riktigt dåligt fick jag uppleva hur mycket lera som faktiskt kan flyga runt. Svaret är ganska mycket och resultatet blev inte en skål utan snarare ett lerbad… Med lera överallt…

Fem snabba frågor

Beskriv dig själv med 3 ord:

Vilket är ditt favoritfilmcitat?

Vilket reality-program skulle du vilja testa att vara med?

Vad skulle du aldrig kunna arbeta som?

Vad är din guilty pleasure?

Vill du komma i kontakt med Meral? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV