Möt Patrik, SQL Systems egna jukebox

Patrik Lövberg SQL-Systems

Har du ett Citat som du tycker passar dig eller som du har som motto?

Kanske inte direkt något motto men jag tycker om att lyssna på musik och där finns det många bra texter som man tagit med sig genom åren. Alla som känner mig vet att Bruce Springsteen är en personlig favorit och det finns oändligt med bra texter i hans låtar men om jag ska välja en just idag så får det blir en del från låten Badlands:

"Talk about a dream, try to make it real. You wake up in the night with a fear so real You spend your life waiting, for a moment that just don’t come. Well, don’t waste your time waiting"

Bruce Springsteen

Gillar att den fångar aspekten av att våga drömma, satsa på att försöka förverkliga drömmarna men att man samtidigt inte får glömma bort att leva i nuet. Jag har själv en tendens att alltid jagat något nytt så den sista delen är något jag får jobba med!

Berätta lite om dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag är nog ganska enkel och rolig att hänga med. Funkar bra med dom flesta och hamnar oftast medvetet eller omedvetet i centrum. Jag har alltid strävat efter att hitta den perfekta balansen mellan minimal effort och maximal utdelning/resultat så jag antar att det säger något om hur jag funkar. Det betyder inte nödvändigtvis att efforten man lägger in på t.ex. en arbetsuppgift behöver vara liten utan det handlar snarare om att hitta rätt proportion till det potentiella resultatet i slutändan. 

Hur hamnade du på SQL och hur är SQL som arbetsplats?

Ja det var en lång väg om man ska ta det från början! Träffade Jonas (VD) och ett antal andra från SQL-Systems i ett större projekt på E.ON för mer än 10 år sedan. Det var väldigt kul att jobba tillsammans då och vi var på den tiden betydligt yngre än genomsnittet så vi klickade väldigt bra.

Sen dess har vi stött på varandra i diverse projekt och sammanhang genom åren och när Jonas hörde av sig för drygt 3,5 år sedan så kändes det som en självklarhet att hänga på!

Anledning till att det kändes självklart var just hur SQL-Systems beskrevs som arbetsgivare och arbetsplats med fokus på dom anställda, värderingar och gemenskapen som lockade och alla dom förväntningar och mer därtill har infriats så jag trivs verkligen. 

Vad är dina arbetsuppgifter?

På en arbetsplats i vår storlek blir det lite av varje vilket passar mig väldigt bra men mitt fokus ligger på att driva nya affärer, partnerskap och kundkontakter samt projektledning av interna och externa projekt.

Vad drivs du av?

Relationer och reslutat tror jag är en bra sammanfattning. Det roligaste med att jobba är ju att lära känna andra personer och tillsammans sikta mot gemensamma mål. Sen kan det ibland nästan vara en förutsättning att det finnas en deadline för att jag ska hitta den där drivkraften. 

Vart reser du helst?

Till vår stuga, en Springsteen konsert eller en MFF match.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Beror lite på vad man gjort fredagkvällen.. Har man umgåtts med vänner och gjort något aktivt/socialt så ser jag fram emot en lugn kväll i soffan med familjen och vice versa! 

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Tuff kamp mellan sötlakrits och marsipan men tror nog att marsipanen vinner till slut. 

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Kan man svara allt? Med ett nytt hus och 2 relativt nya barn så känns det som att man hade behövt några timmar till på dygnet. Hade jag haft det hade jag förhoppningsvis använt dom till att träna igen och specifikt springa men ska jag va helt ärlig så hade jag förmodligen nyttjat dom till att sova lite mer.. 

Har du en bucketlist och i så fall – vilka är de tre sakerna högst upp på listan?

Tråkigt nog ingen bucketlist.. Har inte haft någon sån här åldersnoja heller när jag nollat men möjligt att det kommer en vid 40 strecket och att det då kanske kan bli en liten bucket-list.. Får återkomma om några år.

Vill du berätta något mer om dig själv?

Jag är riktigt vass på intro tävlingar.. Så länge det är musik som är släppt någon gång under föregående sekel… 

Fem snabba frågor

Om du kunde vara vilket djur som helst, vilket skulle det vara och varför?

Nämn en sak som kan irriterar dig ?

Vilket reality-program skulle du vilja testa att vara med?

Vilken är din favoritsport att titta på?

Är du en morgon- eller nattmänniska?

Vill du komma i kontakt med Patrik? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV