Möt Alexander Lopes , SQL Systems egna musikproducent

Alexander_Lopes_SQL_Systems

"One good thing about music, when it hits, you feel no pain"

- Bob Marley

Vem är Alexander?

Jag är en av dem två nya praktikanterna som kommer från medieinstitutet där jag studerar onlinemarknadsföring! Jag skulle påstå mig själv vara en ganska glad och rolig person som gillar att vara bland folk och hitta på grejer. Förutom det är jag väldigt driven av mig och har många mål i livet jag vill uppnå.

Vad är din favorithobby?

Har två stora intressen som jag gillar starkt, den ena är att skapa musik och den andra är fotboll. Inom musikskapandet är min stora passion att skapa det instrumentala och att mixa låtar – alltså jobba med att få en högre produktionskvalite på låten i sin helhet. När det kommer till fotbollen så är det intresse som jag lite lagt åt sidan de senaste åren men jag kollar fortfarande på Champions League matcherna lite från och till samt att jag spelar amatörfotboll en gång i veckan för att hålla igång lite.

Vad ser du fram emot under din praktik?

Ser mest fram emot att känna på hur det känns att faktiskt jobba med onlinemarknadsföring när man mest har fått känna på de teoretiska hittills under utbildningen. Sen är det givetvis också att bilda sig en uppfattning om vilka grenar inom onlinemarknadsföringen man gillar och vill fördjupa sig mer inom – men om jag ska gå efter tidigare erfarenheter tror jag att det som är kreativt arbete kommer passa mig bäst.

Varför valde du att ha din praktik på SQL Systems?

Var ganska sent ute när jag sökte praktikplats men hade turen nog att hitta en gammal praktikannons på Linkedin som Mirjam hade publicerat. Redan när jag kollade på SQL-systems sociala medier kände jag att detta var något som kunde passa mig och det bekräftades ännu mer när jag hade chansen att få gå på intervju.

Något som jag personligen uppskattade väldigt mycket var hur själva kontoret var inrett, man fick en hemtrevlig och lugn känsla direkt vilket jag värderar högt.

Hur kom du in på att det var onlinemarknadsföring du ville göra?

Det var faktiskt tack vare musiken! När jag gick i gymnasiet ville jag göra lite extra pengar vid sidan om skolan och då började jag sälja mina instrumentaler på nätet, men när jag väl började så insåg jag att inget skulle säljas om jag inte marknadsför det jag ville nå ut med. Därefter började jag läsa om marknadsföring på egen hand och där väcktes ett intresse, så när jag sedan hade tröttnat på att jobba som säljare kändes det naturligt att börja studera onlinemarknadsföring.

Vilken del av onlinemarknadsföring gillar du bäst?

Som jag tidigare skrivit så vill jag känna av först vad jag gillar bäst utan att ha för många förutfattade meningar men utifrån det vi har gjort i skolan skulle jag tro att jobba med sociala medier, google ads eller content skapande skulle vara det roligaste inom detta ämnet.

Vad drivs du av?

Jag drivs nog främst av två olika faktorer, den ena är att göra något jag tycker är kul och det andra är av mål. Helt enkelt att man känner att man utvecklas och går framåt genom att ha både lång- och kortsiktiga mål att sträva mot.

Vem inspirerar dig?

Har ingen specifik person som jag känner inspirerar mig förutom mina föräldrar, annars gillar jag mer att välja ut och ta inspiration från allt och alla där jag känner att det finns något att hämta ifrån, vare sig det är Bill Gates eller en hemlös.

Fem snabba frågor

Beskriv dig själv med 3 ord:

Vart skulle du gå om du var osynlig?

När jag dansar ser jag ut som...?

Vilket reality-program skulle du vilja testa att vara med?

Om du hade tillgång till en tidsmaskin, vart och när skulle du åka?

Vill du komma i kontakt med Alexander? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV