Möt Shahin Babavand , SQL Systems egna hobbymunk och filosof

Shahin_babavand_SQL_Systems

“Get busy living or get busy dying” 

Rita Hayworth

Berätta lite om dig själv, hur är Shahin och hur uppfattas du av andra?

Som person skulle jag beskriva mig själv som en introvert, nyfiken, öppensinnad och avslappnad person. Jag lever väldigt mycket i mina egna tankar och tycker om att ha djupa diskussioner med andra människor. Tycker om att hjälpa andra människor och känna att jag bidrar med något positivt. Jag är en big-picture människa som hellre försöker förstå helheten i saker och ting istället för att grotta ned mig på detaljnivå. Mina nära och kära skulle nog beskriva mig på ett likande sätt misstänker jag men för personer som inte känner mig så väl så kan jag nog framstå som avvaktande och tillbakadragen men det är mest för att jag är väldigt mån om vilka människor jag släpper in i mitt liv, på både gott och ont. 

Hur hamnade du på SQL Systems och vad gjorde att du valde att arbeta här?

Hittade en annons på sidan Graduateland där de sökte en ingenjör/systemvetare. På sidan finns det en mätare som i procent mäter hur väl du matchar en tjänst baserat på din profil och jag hade en 80% matchning med tjänsten, vilket var högre än alla andra annonser som jag lyckades hitta. Det som lockade mig med tjänsten var framförallt två saker. Det första var att tjänsten är i Malmö och jag ville växla miljö helt och hållet för det kändes som att jag höll på att stagnera innan. Det andra var att i annonsen så nämnde de ett par gånger att deras motto är “Untapped potential”. Jag tror alla människor här i världen har untapped potential och det är din skyldighet mot dig själv att du försöker göra allt du kan för att hitta de sakerna du själv är bra på, men du kan aldrig veta vad du är bra på om du inte vågar utmana dig själv och testa nya saker, vilket ofta är lättare sagt än gjort.

Vad drivs du av?

Självbehärskning – Att jag känner att jag har kontroll över mina känslor och tankar. Vi blir konstant bombarderade av människor, media och makthavare när det gäller vad vi ska tycka, tänka och hur vi ska bete oss. Självbehärskningens första steg är att utveckla din egna självmedvetenhet och börja inse vad som är viktigt för just dig och sen leva upp till det oberoende av vad samhället har för åsikter om det. 

Vart reser du helst?

Japan och/eller bali – Japan för att jag vill vara där och äta alla möjliga japanska maträtter eller bali för att deras natur verkar vacker och jag skulle bara vilja vandra runt och bara ta in landskapet.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Finns många saker jag kan tänka mig att göra men högst upp i listan är nog att umgås med vänner, läsa en bok eller vandra i naturen. 

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Tycker om surt godis överlag men mer specifikt tycker jag om sura hallonshots.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Jag skulle vilja spendera mer tid på kreativa hobbies. Jag är intresserad av att lära mig spela piano och/eller harpa. Egentligen har jag nog tid för det men blir svårt att lära sig instrumenten när du inte har dem. Vill också börja rita tecknat och fotografera.

Har du en bucketlist och i så fall – vilka är de tre sakerna högst upp på listan?

Jag hade velat testa leva ett liv som munk i något asiatiskt land ett tag bara för att få en inblick i hur det är.Nu för tiden är vi så omringade av distraktioner från alla möjliga håll som enligt mig bara är i vägen och gör det svårt för folk att lära känna sig själva. 

Jobba med välgörenhet är också högt upp i listan för att jag vill hjälpa människor på samma sätt som människor en gång i tiden hjälpte mig när jag behövde det. 

Skapa min egna animerade tv serie, eftersom jag lever mycket i mina egna tankar så har jag suttit och grubblat ett tag nu vad för serie jag kan tänka mig vilja göra och vad den ska handla om.

Fem snabba frågor

Om du kunde vara vilken glassmak som helst vilken skulle du vara och varför?

Nämn en sak som kan irriterar dig ?

Nämn en låt som skulle kunna beskriva ditt liv:

Vilket är ditt absoluta drömyrke?

Vad är din guilty pleasure?

Vill du komma i kontakt med Shahin? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV