Andreas Pehrsson, SQL systems enda Liverpoolsupporter

Andreas_Pehrsson_SQL_Systems

Berätta lite om dig själv, vem är Andreas?

Eftersom att jag har lite svårt för att beskriva mig själv som person har jag därför bett min sambo presentera mig;

”Stort grattis till er som fått äran att ha min sambo som kollega! Här har ni en pålitlig teamspelare som med största noggrannhet alltid har målet i sikte! Varje dag får Andreas mig att skratta, jag hoppas ni också får chansen att skratta ihop!”

Till detta kan jag tillägga att jag i allmänhet är lugn och avslappnad som person. Om jag inte tittar på favoritlaget Liverpool, då är jag oftast raka motsatsen. Som den yngsta av tre barn i familjen har jag under min uppväxt fått se och lära mycket, även om jag till storleken nuförtiden är störst. Bland mina vänner uppfattas jag nog som en rolig och skön person som är med på det mesta.

Vad har du för bakgrund?

En stor del av min bakgrund består av studier, fördelade som högskoleingenjör inom Industriell ekonomi samt en magister inom Informationssystem, båda på Linneuniversitetet

Min praktiska bakgrund är inom lager/logistik då jag tidigare har arbetat som terminalarbetare på DHL. Där har jag fått praktisk erfarenhet av att arbeta i team och att leverera ett stadigt resultat.

Hur hamnade du på SQL Systems?

Första gången jag fick upp ögonen för SQL Systems var när jag skummade igenom arbetsannonser på LinkedIn. Jag fastnade för titeln “Informationsingenjör”, vilket lät väldigt intressant och spännande då jag precis hade tagit en magisterexamen inom Informationssystem. Jag läste igenom annonsen och sen gick ansökan iväg direkt. 

Ett par veckor senare fick jag ett samtal från Rusen när jag var på min dåvarande arbetsplats. Processen därefter gick relativt snabbt och ett par samtal och intervjuer senare, som gjorde mig ännu mer intresserad, började  jag min första dag på SQL.

Vad är det bästa med att arbeta på SQL Systems?

Efter min första vecka på SQL kan jag säga att det är ett proffsigt team människor med ett trevligt och avslappnat arbetsklimat. Alla är väldigt duktiga på det dom gör och hjälper gärna till och ställer upp för den som är ny. Att vi gör gemensamma hamburgar-beställningar på hamburgardagen är också ett stort plus.

Vad drivs du av?

Jag drivs av att lära mig nya saker och att utvecklas. Ett exempel på detta är på min senaste arbetsplats där jag var under en längre tid vilket gav mig möjligheten att få testa nya saker och få flera arbetsuppgifter. Jag drivs även av att leverera resultat. Jag försöker sätta upp delmål eller större mål som jag ska klara av. Både inom privatlivet i form av träning och på arbetsplatsen eller studier. Senaste träningsmålet var att springa Lidingöloppet. Då jag tidigare inte hade lagt ner så mycket tid på löpning fick jag därför börja från  början och jobba upp konditionen stegvis.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Sedan jag i julas fick en pastamaskin i julklapp ställer jag mig en lördagskväll helst vid den och testar att laga någon ny pastarätt som jag använder min sambo som jury till, vilket hon inte tackar nej till. På med valfri 60-,70-, eller 80-talsrock i högtalarna och en rökig whiskey i glaset sen får hon inte komma nära köket förrän det är klart. 

Detta om inte Liverpool spelar förstås, för då sitter jag bänkad.

Vart reser du helst?

När jag var yngre reste vi mycket i familjen. Vi var runt i de flesta länderna i Europa och även USA bland annat Grand Canyon, Florida, Las Vegas och Niagarafallen. Jag skulle vilja göra alla dessa resorna igen, den här gången med min sambo och våran hund. Drömmen är också att åka till Anfield och se Liverpool spela.

Andreas_SQL_Systems

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Jag hade lagt undan godispåsen och gjort en macka istället. Detta eftersom att jag är väldigt glad i mat. Måste jag välja ett snacks som jag tar med mig till exempelvis bion så är det ölkorv och nötter som gäller. Är det filmkväll hemma går även ölkorv framför godis varje dag i veckan, helst av allt en riktigt god ostbricka.

Har du en bucketlist?

Nej jag har faktiskt ingen bucketlist. Det skulle isåfall vara en bucketlist i mitt huvud som uppdateras i realtid med saker som jag känner att jag vill göra. Just nu består den listan av att vandra i norra Sverige vilket vi ska göra nu till sommaren. Att åka på en fotbollsresa med vännerna är också högt upp.

Vill du berätta något mer om dig själv?

När jag var yngre spelade jag fotboll på positionen mittback. Tyvärr gjorde jag som defensiv spelare fler självmål än mål. Planerna för framtiden, enligt min sambo,  är att vi ska bo på en stor gård med alla sorters olika djur. Därefter ska jag jobba och hon ska ta hand om (leka med) djuren. Jag får helt enkelt gå med på detta. Jag har även tagit rollen som hushållets trädgårdsmästare och odlar tomater på amatörnivå. Är nu inne på tredje försöket då alla hittills har dött.

Fem snabba frågor:

Har du någon dold talang?
Jag är en jäkel på att göra pasta.

Favoritfilm?
Måste nog bli Sagan om ringen filmerna. Även fast man sett dom 100 gånger så är det fortfarande go-to filmerna. Funkar både när man ligger och halvsover eller viker tvätt.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Julbord. Så stort som möjligt.

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomin? 
Då hade jag köpt livstids säsongskort till Liverpool samt skämt bort min sambo så hon är nöjd när jag kollar fotboll.

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Då hade jag nog varit en pelare eller lampa eftersom jag är ganska lång.

Vill du komma i kontakt med Andreas? Skicka ett mail till Andreas@sqlsystems.se eller kontakta honom på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV