Måndagsfrågan med Magnus Wahlfrid

Magnus_Wahlfrid_-SQL-Systems

"Vi har bred kompetens inom SAP; både i hur systemet fungerar i praktiken och hur det hänger ihop på djupet."

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag börjar dagen med att lämna barnen på skolan innan jag tar mig in till jobbet.
Väl framme går jag en runda på kontoret och
hälsar på alla samtidigt som jag tar en kopp kaffe. Sen börjar dagen på riktigt med antingen möten eller uppgifter att utföra, oftast mot en av våra kunder.

Om det är måndag eller fredag springer jag på lunchen med SQL Moves. Till lunch har jag oftast en lunchlåda med mig som jag äter i köket tillsammans med de andra. Eftermiddagen liknar förmiddagen. Framåt femsnåret är det dags att åka hem.

Vad är skillnaden mellan oss och våra konkurrenter?

En stor skillnad är vår unika mix av kompetens sett till vår storlek. Vi har bred kompetens inom SAP; både i hur systemet fungerar i praktiken och hur det hänger ihop på djupet. Till detta adderar vi ingenjörs- och systemkompetens samt verksamhetsförståelse från svensk industri. Att denna bredd finns i ett bolag av denna storlek är väldigt speciellt.

En annan del som gör SQL Systems väldigt speciellt är att vi alltid håller vad vi lovar. Om vi säger att vi ska leverera inom en viss tid eller till en viss kostnad så tar vi ansvar för det. Alla, även vi, kan göra fel och det är då självklart för oss att stå för felen och ta ansvar för dem.

“Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert."

- Pippi Långstrump

Vad är SQL Systems kärnvärden och hur speglar de sig i vår verksamhet och tjänster?

Samarbete, Mod och Integritet.

Jag tror att detta syns ofta för våra kunder. Vi samarbetar med kunden och lär dem det vi kan. Det finns ingen vinning för oss att själva sitta på alla svaren i all evighet.

Vi är modiga i att testa nya vägar och utmana de ”sanningar” som finns.

Integritet är väldigt viktigt för oss, om vi gör fel så rättar vi till och tar ansvar. Om det är något vi inte kan så säger vi det. Dock testar vi gärna det som vi inte kan eller inte gjort förut. Hur ska vi annars kunna lära oss hur det fungerar. Detta har varit en ledstjärna för SQL Systems sedan starten 1985 och det har byggt vår kompetens och vår inställning till att vi kan lösa det mesta.

Fem snabba frågor

Favorithobby?

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?

Vad innebär trygghet för dig?

Vad är det bästa med att arbeta på SQL Systems?

Vill du komma i kontakt med Magnus Wahlfrid? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV