Möt Jonna, vår nyaste kollega!

Jonna-Johansson-SQL-Systems

Beskriv dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag skulle beskriva mig själv som en positiv, lugn och glad person som är lätt att ha att göra med. Jag brinner för matlagning och bakar gärna bröd istället för att köpa. Samtidigt har jag ett stort intresse för djur, främst hundar, som kommer märkas om man fortsätter läsa haha. Jag är också en person som gillar utmaningar och att lära mig nya saker. Näst på tur står virkning. Jag tror att jag uppfattas av andra på ungefär samma sätt som jag uppfattar mig själv.

Hur hamnade du på SQL Systems & hur är SQL som arbetsplats?

Jag fick först nys om SQL Systems genom en vän och tidigare kursare som arbetar här. Hon pratade väldigt gott om SQL och om att hon trivdes, vilket gjorde mig nyfiken. När hon senare skrev och tipsade om att söka kändes det självklart och jag skickade snabbt därefter in en ansökan. Nu har jag arbetat på SQL i snart två veckor och kan till hundra procent instämma i att det är lätt att trivas här. Alla har välkomnat mig på ett fantastiskt sätt och det tog inte lång tid innan jag kände mig som en i gänget.

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag kommer arbeta med hantering av master data på Oatly.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Helst tar jag det lugnt och gör något jag tycker om. Laga en lyxig middag under lång tid
tillsammans med sambo/vänner, nån god dricka, struntprat och skratt. Eller en lugn kväll
framför tvn. Något som alltid går hem.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Får jag inte välja chips? Då hade jag helst valt de små ljusrosa vattenmelonerna.

Har du någon dold talang?

En gång gick vi till biblioteket under mellanstadiet. Alla mina klasskompisar lånade tunna skönlitterära böcker, medan jag var väldigt bestämd och gav mig inte förens jag fick släpa med mig ett 300-sidors lexikon innehållande alla världens hundraser. Därefter var det inte många dagar denna bok fick vara stängd fram tills den skulle återlämnas. Jag har alltid haft ett intresse för djur men denna händelse låg till grund för att jag idag har väldigt bra koll på hundar och hundraser. Utöver det är jag duktig på att fläta och göra uppsättningar i hår. Jag gjorde mina systrars baluppsättningar till deras studentbal.

Vart reser du helst och har du en bucketlist?

När man pratar resmål har jag ständigt svårt att bestämma mig om jag föredrar skid- eller solsemester. Därför går jag alltid på min känsla för stunden, och just nu hade jag inte tackat nej till att förlänga sommaren med ytterligare någon vecka. Som svar på frågan skulle jag därför välja ett varmt ställe där jag inte tidigare varit, då jag föredrar att utforska nya platser. Jag har inte någon lång nedskriven bucketlist men en önskan jag har är att i framtiden skaffa en hund.

Fem snabba frågor

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?

Favoritfilm?

Om du fick äta middag med en levande/död person, vem skulle det vara?

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomin?

Om SQL Systems var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?

Vill du komma i kontakt med Jonna? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV