Vad innebär samarbete med Louise Nyberg

Louise Nyberg SQL Systems

Nu har du varit hos oss på SQL Systems i 1 år, hur har det varit?

De har varit så himla kul att arbeta på SQL-Systems! Jag har inte kunnat tänka mig en bättre arbetsplats att få börja på efter min examen. Tiden har gått väldigt fort och för att vara en norrlänning som har flyttat till Skåne så trivs jag väldigt bra!

Det har varit väldigt lärorikt att få jobba i projekt där man har kontakt med många olika människor. Som klyschan säger så lär man sig något nytt varje dag.

Vad innebär samarbete för dig?

Samarbete för mig innebär att man har ett tydligt gemensamt mål som alla parter är medvetna om. Där man tillsammans strävar efter detta mål för att gemensamt uppnå det. Där varje individs bidrag är lika viktigt. 

Samarbete kan också vara på en daglig basis i jobbet eller vardagen. Där man hjälper och stöttar människorna i sin omgivning både kollegor, familj och vänner. Ett samarbete kan vara att bolla ideér och utbyta tankar för att lösa ett problem oavsett om det är en uppgift på jobbet eller hur man enklast bygger ihop en bokhylla hemma. För att ett samarbete ska kunna fungera måste det finnas kommunikation. Där man har ömsesidig respekt för varandra. Alla människor har olika färdigheter och bakgrund, genom att samarbeta får man också tillfälle för att lära sig av varandra. Inte bara genom deras framgångar utan också av deras misslyckanden. På så sätt skapar men också en större förståelse för andras perspektiv. På så sätt kan man också jobba mer effektivt tillsammans för att snabbare

Alla har sina styrkor och svagheter, men att kunna erkänna dessa och utnyttja dem kan man på så sätt komplettera varandra.

Det handlar lite om att se sig själv som en del av en helhet. Till exempel att alla i en grupp är kugghjul och axlar, där alla delar behöver fungera tillsammans för att det gemensamt ska kunna tugga på framåt.

Du arbetar i ett team, vad är nyckeln till ett bra samarbete?

Jag tycker vi har en stor tillit till varandra, där alla vet sin del och uppgift. Det jag tycker är så bra i vår grupp är att alla vågar fråga och be om hjälp om det är något som man inte förstår eller behöver extra input. Där alla är hjälpsamma och mån om varandra. Men att vi också har väldigt roligt på vägen!

Har du något minne kring ett samarbete du vill dela med dig?

Ett bra outtalat samarbete med min partner är att jag är duktig på att köpa hem växter man det är han som tar mest hand om dem. Vilket han är väldigt duktig på!

Hur tycker du att ett bra samarbete ser ut?

I ett bra samarbete är det bra om man kan vara flexibel och anpassningsbar beroende på vilket resultat man jobbar mot. Alla är bra på olika saker, genom att erkänna sina styrkor och svagheter kan man lättare komplettera varandra och på så sätt samarbeta enklare. Genom att ha en öppen kommunikation i början för att redogöra vilka förutsättningar och förväntningar som finns bildas en bra grund för ett gott samarbete. 

Detta skapar också en tillit till varandra, så att alla parter är medvetna om vad man har för utgångspunkt och hur man sedan ska kunna gå vidare. Sen tycker jag det är viktigt att man visar respekt för varandra då alla har olika bakgrund och erfarenheter.

Om du kunde gå tillbaka till din första arbetsdag, vilket råd skulle du ge dig själv?

Jag skulle nog säga till mig själv att ta det lugnt, det kommer gå bra! Det får ta sin tid att lära och förstå allt. Det kommer bli kul!

Som många andra är det lätt att få prestationsångest och man vill kunna allt på en gång. Jag kom ihåg att jag frågade en kollega när man kommer kunna allt, då sa personen att det aldrig kommer bli så. Det kommer alltid vara något nytt att lära sig eller nya omständigheter att ta hänsyn till. Det kändes ändå tryggt att höra att man aldrig kommer bli fullärd, det finns alltid mer att lära. Det gjorde också att pressen på mig själv släppte.

I vilka situationer tycker du att ditt jobb är roligast?

Att vara på kontoret med alla härliga kollegor. Det är en så härlig stämning och gemenskap. Sedan tycker jag att det är roligt att lösa problem. Att först fundera ut vilka vägar man kan gå för att bäst lösa uppgiften för att sedan slutföra den. 

Nämn en sak du absolut inte kan leva utan?

Mina hörlurar. Jag tycker om att lyssna på poddar, radio och all typ av musik. Beroende på vad jag är i för mode så är det alltid skönt att matcha musiken till det. Till exempel om jag är på ett glatt humör kan jag peppa igång mig med en fet technolåt när jag ska gå till jobbet eller om jag behöver fokusera lite extra så sätter jag på något jazzigt och souligt.

Fem snabba frågor

Om du hade tillgång till en tidsmaskin, vart och när skulle du åka?

När jag dansar ser jag ut som...?

Vad skulle du aldrig kunna arbeta som?

Har du någonsin försökt göra något du vet att du skulle vara riktigt dålig på, vad var det?

Nämn en sak som kan irriterar dig ?

Vill du komma i kontakt med Louise? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV