Möt Alva, SQL Systems egna kaffetant

Alva Mannberg SQL Systems

Har du ett Citat som du tycker passar dig eller som du har som motto?

Jag försöker påminna mig själv och vill leva utefter att en god handling eller att göra någon gott, aldrig är i onödan. 

Berätta lite om dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag flyttade ner till Skåne och Malmö för att plugga, men kommer från början från Borås. Jag älskar det mesta med Malmö, men lite mer snö om vintern hade inte skadat! Jag skulle beskriva mig som mestadels glad och nyfiken som tycker om att laga mat och att köra frågesport. Andra uppfattar mig nog som en lite skojfrisk, engagerad och tävlingsinriktad person, det sistnämnda både på gott och ont, men vem vill inte vinna?

Hur hamnade du på SQL Systems?

Min nära vän, och numera kollega, har pratat väldigt gott om SQL Systems sedan hon började här och tipsade mig om att söka. Direkt efter mitt första besök så fick jag en jättebra känsla, som bara har fortsatt att förbättras. 

Vad drivs du av?

Jag drivs av att arbeta mot ett gemensamt mål där alla behövs för att komma dit, men även av känslan att komma framåt. Det kan vara både rent arbetsmässigt men kanske framförallt att känna att jag utvecklas och lär mig. 

Vart reser du helst?

Jag reser allra helst till ett land med god mat och till en stad med mycket att se, helst i kombination. Det ska ätas och upplevas, då är jag nöjd! Solstolen lämnar jag till någon mindre rastlös.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Då käkar jag gärna en lång middag ihop med vänner, en sådan där som man blinkar och plötsligt har man suttit där hela kvällen och pratat och skrattat. 

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Helst hade jag hade sträckt mig förbi godispåsen och direkt till chipsen. Annars duger de där svarta saltlakritsrören gott. 

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Jag har pluggat de senaste åren, så tid är ungefär det enda jag haft. Men önskar att jag såg till att hälsa på vänner som inte bor nära och att jag tog mig tid att avsluta den där boken som legat på nattduksbordet lite för länge.

Har du en bucketlist och i så fall – vilka är de tre sakerna högst upp på listan?

Jag har väl en mental bucketlist, som är i ständig förändring. Just nu skulle jag verkligen vilja lära mig att segla. Men det finns så mycket, hört att det ska vara fantastiskt att åka tåg genom Schweiz, eller vore otroligt att testa downhill i Åre. Men det finns också otaligt med restauranger jag skulle vilja testa som står högt upp på listan. 

Om du var strandsatt på en tropisk ö, vilka två personer skulle du vilja ha med dig?

Då skulle jag ta med mig min mamma, hon är den enda som skulle stå ut med mig när jag blev riktigt hungrig, och kanske någon afterski-trubadur för skojigt tidsfördriv.

Fem snabba frågor

Vart skulle du gå om du var osynlig?

Nämn en sak som kan irriterar dig ?

Om du kunde vara vilket djur som helst, vilket skulle det vara och varför?

Vad är det du är mest rädd för?

Vilket är ditt absoluta drömyrke?

Vill du komma i kontakt med Alva? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV