Möt Hanna Benson, SQL Systems kreatör

Hanna_Benson_SQL_Systems

“Jag är kapten På Min Egen Skuta "

Hur hamnade du på SQL Systems och hur är SQL Systems som arbetsplats?

Hittade SQL Systems genom linkedinken, tog examen som systemvetare i våras och sökte främst utvecklarjobb. Hade siktet inställt på frontend/UX/GD och skickade in en ansökan på annonsen om frontendutvecklare. När jag läste annonsen kände jag bara “Yes!!! Här vill jag verkligen arbeta”, så när jag såg att det kom ut en till annons för informationsingenjör dagarna efter som också lät spännande tänkte jag faktiskt “friskt vågat hälften vunnet”. Och nu är jag här. 

SQL Systems är ett fantastiskt ställe! Är ju ingen poet men SQL Systems andas kompetens och värdighet och människorna här har inga problem att göra det där lilla extra som krävs för att säkra kvalitén. Alla är en i gänget oavsett vem du är. Jättehäftig arbetsplats faktiskt.

Berätta lite om dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag skulle nog beskriva mig själv som öppen och för det mesta glad. Är inte jätteduktig på att dölja mina känslor, på gott och ont. Jag ställer gärna upp för människor och tycker det är viktigt att vara där och värderar mina relationer med människorna omkring mig högt. Mer om mig? Jag är nog lite lurig, lite på tårna sådär, har rätt högt i tak. Gillar att ha kul och tycker nog att jag är helt okej kul? Pendlar ofta mellan att tänka över allt i detalj och i nästa sekund häva ur mig något där hjärnan ibland inte hänger med, så det är ju…en upplevelse. Sällan något farligare än något som är helt ointressant egentligen så det är väl helt okej.

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag sitter i ett team som arbetar med global master data governance. Utöver att arbeta med skapandet av material arbetar jag även med Export Control, det vill säga exportklassning av de material som vårt team skapat. Det innebär att se till att material inte skickas till ställen där de kan användas på ett skadligt sätt enligt de regler som finns.

I vilka situationer tycker du att ditt jobb är roligast?

När jag känner mig produktiv, löser problem och hjälper till.

Vad drivs du av?

Det som är rätt! Ogillar starkt att göra fel och bryta regler, vara en svikare eller krångla till det för andra.

Vart reser du helst?

Antingen en mindre stad eller upp i bergen/ut på landet. Landskap får kreativiteten att flöda och ger en känsla av lugn och frihet.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Oj oj oj, får jag välja helt fritt? Det beror såklart på vilket av mina många humör som är på tapeten, men det kan innefatta allt från tofflor till dansmaränger på fossingarna. Med ett trevligt sällskap kan man komma hur långt som helst.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

En bit mörk choklad slår aldrig fel. Eller en Mintolux! Det här med att välja en grej är inte min grej.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Måla! Ut i naturen eller mitt i staden med staffliet och en påse färger och några penslar och sedan sitta där tills något är klart.

Har du en bucketlist och i så fall – vilka är de tre sakerna högst upp på listan?

När jag var yngre ville jag ha en kennel men nu räcker det med en hund. Hade även tankar på att åka och arbeta på en ranch efter examen. Kanske ta paus från ~karriären~ och lägga fullt fokus på mina konstnärliga projekt? Äga en atelje och tiden för det?

Vill du berätta något mer om dig själv?

Jag ÄLSKAR att hitta på och tillverka kostymer! Helst något lite för avancerat med lite för lite tid

Fem snabba frågor

Favoritlåt?

Vad är din guilty pleasure?

Favorithobby?

Favoritspel?

Om SQL Systems var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?

Vill du komma i kontakt med Hanna? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV