Ett år med Mirjam på SQL Systems

Mirjam Gall SQL Systems

Vi är “There are 360 degrees, so why stick to one?”
- Zaha Hadid

Nu har du varit hos oss på SQL Systems i 1 år, hur har det varit?

Det har varit ett fantastiskt år med många nya minnen och nya relationer. Jag känner att jag blev en del av SQL Systems teamet direkt, alla välkomnade mig med öppna armar och jag fick aldrig känslan av att jag vara “den nya”. Hela organisationen samarbetar och inkluderar, vilket betyder att det spelar ingen roll vilka arbetsuppgifter du har eller i vilket projekt du arbetar i, din åsikt och tankar spelar roll. Man känner sig hörd och trygg, vilket jag värderar ofantligt högt.

SQL Systems är din första arbetsplats efter dina studier, känner du att dina arbetsuppgifter motsvarar dina förväntningar?

Jag känner att min arbetsroll är väldigt bred, jag är utbildad inom digital marknadsföring och som inredningsarkitekt. Det betyder att jag själv gillar att blanda det tekniska inom marknadsföring med det kreativa och här på SQL Systems får jag utlopp för bägge delarna. Jag är aldrig begränsad till att bara göra en sak utan jag får göra allt och lite till, vilket var mer än vad jag någonsin hade förväntat mig. Mina arbetsuppgifter är precis det jag vill arbeta med, vilket gör att mina arbetsdagar aldrig är likadana och att jag får göra det jag älskar mest.

Hur tycker du att ett bra samarbete ser ut?

För mig handlar samarbete om kommunikation. Detta gäller både på arbetsplatsen och i privatliv. Jag tycker att det är viktigt att man förstår varandra, vågar säga vad man känner och att man lyssnar på andras åsikter och känslor. Ett samarbete handlar om att man kompletterar varandra, att man arbetar tillsammans mot ett mål och att man hjälps åt att nå målet. Man kan nå väldigt långt i livet med ett gott samarbete.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kollegorna helt klart! Det är som att man arbetar med sina vänner, det spelar ingen roll om alla är på kontoret eller om hälften jobbar hemifrån, så finns det alltid någon att bolla idéer med eller att äta en trevlig lunch med. Sen måste jag även prata om vårt magiska kontor om ni har missat inredningen så kan ni se bilder på vår instagram eller kanske komma på besök någon gång. Det är inbjudande, mysigt och framför allt inspirerande för en person som ska vara kreativ i sitt arbete.

Om du kunde gå tillbaka till din första arbetsdag, vilket råd skulle du ge dig själv?

Lita på dig själv! Det som du inte kan, kan du alltid lära dig! Man är så osäker som nyexaminerad student, att man inte kan eller man inte vet hur man ska göra. Men jag fick lära mig ganska fort av Rusen, Emma och Jonas att om jag inte kan det så var det helt okej att lära mig det på vägen och våga testa själv. Blir det fel, så har jag lärt mig något nytt och det är okej att misslyckas!

Vilket är ditt bästa minne från året?

Oj det finns många! Jag har gillat alla våra temadagar, men favoriten måste ha varit sushinick när vi firade sushidagen och picknick-dagen i Kungsparken och på eftermiddagen såg vi när Sverige mötte Slovakien i fotbolls-EM tillsammans på kontoret. 

Vill du komma i kontakt med Mirjam? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV