Ett år med Erik Dahl

Ett_år_Erik_Dahl

Nu har du varit hos oss på SQL Systems i 1 år, hur har det varit?

Kan inte säga något annat än att det varit hur bra som helst och med tanke på omständigheterna så tror jag inte det kunnat vara bättre. Trots att jag bara har varit här i ett år så har jag fått ha ett påtagligt inflytande under tidens gång på hur vi arbetar och fått strukturera i vår grupp så den blir ännu bättre.

SQL Systems är din första arbetsplats efter dina studier, känner du att dina arbetsuppgifter motsvarar dina förväntningar?

När jag var ny så hade jag inte särskilt många förväntningar. Denna arbetsroll är primärt fylld med ingenjörer av olika inriktningar medan jag läste ett systemvetenskapligt program. Jag hade större fokus på vilka förväntningar som fanns på mig som systemvetare i en värld av ingenjörer än tvärtom.

Du arbetar i ett team, vad är nyckeln till ett bra samarbete?

Jag tycker att integritet, kommunikation och tillit är det som är avgörande vid samarbeten. Med integritet vet vi att alla står för sina beslut och resoneringar samt att man är mottaglig för kritik om det inte går som man tänkt. Det är viktigt att vi separerar människan och problemet.

Utan kommunikation är det svårt att samarbeta och få laget att arbeta tillsammans i rätt riktning. Framförallt i vår arbetsroll där brist på kommunikation lätt kan leda till att det antingen blir dubbelarbete eller inget arbete alls.

Med integritet och kommunikation föds tillit eftersom vi som grupp arbetar på ett förutsägbart arbetssätt där vi strävar efter att erbjuda toppkvalité.

Om du kunde gå tillbaka till din första arbetsdag, vilket råd skulle du ge dig själv?

Jag skulle bara sagt att låta saker ta den tid det tar.

Vilket är ditt bästa minne från året?

Vår bowling-AW helt klart.

Vill du komma i kontakt med Erik? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV