Möt Mohammed Ali, SQL Systems egna Swiss army knife

Mohammed_ali_SQL_Systems-1

Vem är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag tycker att det är svårt att beskriva mig själv, så jag frågade istället familj och vänner hur de skulle beskriva mig. Här är svaren jag fick:

“Mohammed är en trevlig och hjälpsam person som alltid ställer upp för sina vänner”

“En äkta lagspelare, bästa support och healer man kan ha på sitt team när man kör ranked” 

“Mo är en problemlösare och en kreativ person, han har många idéer och arbetar alltid med något nytt”

Om en film skulle göras om ditt liv,
vilken genre skulle det vara, vem skulle spela dig?

Om en film skulle göras om mitt liv så skulle den vara en drama/komedi, Rami Malek skulle spela mig. Han är en otrolig skådespelare som kan förmedla så många känslor och personligheter.


Vad var ditt första intryck av SQL Systems?

SQL Systems är en trevlig arbetsplats och trevliga kollegor. Man får en familjekänsla, alla är beredda att hjälpa till och guida när man behöver det. Det är tydligt att ledningen har sina otraditionella sätt för att se till att alla trivs och kan vara kreativa under arbetstiden, och även efter arbetet med Afterwork och aktiviteter för att främja lagkänslan.

“The noblest pleasure is the joy of understanding.” 

– Leonardo da Vinci

Vad är din största drivkraft?

Jag drivs av att hjälpa andra, att göra deras arbete och dagliga liv lättare. Till exempel att kunna erbjuda människor lösningar som kan optimera deras arbetsflöde. Jag tycker om att jobba med ny teknik, samt kunna vara en del av projekt som bidrar med utvecklingen av både individer och organisationer.

Har du en favorithobby?

På fritiden arbetar jag med 3D-modellering och digital produktdesign, jag skapar 3D modeller som används inom till exempel spelutveckling, tillsammans med en vän på Alstra Infinite. Vi lägger ut flera av modellerna gratis som folk kan använda i deras produkter, men några av modellerna säljer vi på andra marknader som UE Marketplace och Unity Asset Store.

Vart reser du helst?

Jag vill helst resa och testa nya maträtter i olika delar av världen. Kanske en dag även kunna göra en serie för de bästa maträtterna och deras historia. 

Har du en bucketlist?

Jag har ingen bucketlist men det finns några platser som jag har tänkt besöka och saker att göra där. Till exempel paddla kanot i Maldiverna, lära mig att göra pasta av en Nonna i Italien, eller besöka Monument Valley mellan norra Arizona och södra Utah.

Vad gör du helst en lördagskväll och vad måste finnas i godispåsen?

Hänger med familj och vänner. Ibland testar jag att laga recept från Binging With Babish, äter en god middag med musik i bakgrunden, prata om allt som har hänt under veckan, sedan kör jag lite Halo med grabbarna.


Själv äter jag godis i väldigt små mängder, men om jag skulle välja bara en sötsak så kan man inte gå fel med Werthers Original gräddkola.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Att lära mig spela elgitarr. Jag har nyligen köpt en Yamaha Pacifica 112J för att börja lära mig själv med hjälp av lektioner online och mobilappar, och önskar att jag hade mer tid att ta gitarrlektioner.

Fem snabba frågor:

Om du fick äta middag med en levande/död person, vem skulle det vara?
Conan O’Brien

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt kylskåp/skafferi?
Göteborgs Digestivekex

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomi? 
Sett till att mina nära och kära inte behövt göra det heller

Har du en dold talang?
Kan laga god mat med få ingredienser

Personligt mål 2021?
Vara ute i naturen och promenera mer

Vill du komma i kontakt med Mohammed Ali ? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV