Möt Marta, SQL Systems snabblärda språkgeni

Marta_Kisluk_SQL_Systems

Vem är Marta?

En del av mina vänner skulle säga att jag är en positiv person som alltid är på bra humör och det stämmer, tror jag… Andra personer skulle säga att jag alltid är hjälpsam och gillar att alltid ha en plan. Jag tycker om att ha en plan, göra saker strukturerat och följa instruktioner, men ibland händer det att jag gör saker utan att tänka. Resultaten blir oftast olika… Min sambo är den som brukar hejda mig när det blir för mycket, han är min yttre hjärna. Han har nästan aldrig sett mig arg, max en gång i april 2017. 

Vad var det som gjorde att du sökte till SQL Systems?

När jag och min sambo flyttade till Malmö bestämde vi oss för att han skulle arbeta samtidigt som jag skulle ta min tid för att tänka ut vad vill jag göra och utveckla osv. Jag gjorde lite olika saker och kollade på jobbannonser samtidigt. Efter cirka 10 månader hittade jag annonsen från SQL Systems,  jag tyckte att den skrevs i en rolig stil, var lite mystisk och mycket intressant. Då tänkte jag att det låter jättekul, jag skickade ansökan och nu är jag en del av ett fantastiskt team. Tack vare den där annonsen! Dessutom var rekryteringsprocessen mer relaterade till kandidat än ett excelformulär.


Har du någon hobby?

Ja, till exempel postcrossing, det är en plattform där många människor från olika länder samlas. Du väljer att du vill skriva ett vykort  och då får du en random persons adress. Då får du kanske “Maggie, från USA”, efter det köper man ett vykort och skriver en hälsning och postar det . Jag tycker att det är coolt att få vykort från olika personer och ber dom oftas att skicka vykort med en speciell plats, mitt mål är att besöka den platsen som finns på vykortet. 

Wow, vad kul aldrig hört om detta innan, vart kommer personerna som du fått vykorten ifrån?

Alla möjliga länder de kan komma från USA, länder i Sydamerika, Japan, Afrika och så vidare.

Har du en framtidsdröm?

Jag har många planer för min pension, det kan bli att jag måste göra planerna innan. Jag vill ha en foodtruck och sälja bakelser eller en blomstertruck  (innan det vill jag lära mig hur man knyter buketter), kanske ett cafeteria med loppis eller med bibliotek eller med dagis, kanske ett cateringföretag osv. Men den bästa planen håller jag för mig själv!

“ We have these kinds of problems which we can deal with. We are born with only two innate fears:  the fear of loud noises and the fear of falling ” 

Nämn en sak som gör dig väldigt glad?

Att göra något för mina vänner och min familj eller att göra något med dem. Dessutom, god mat och livet utomhus.

Vart reser du helst?

Genom hela Europa, men särskilt genom Tyskland, Polen och Sverige.

Vad är det första du gör när du vaknar upp på morgonen?

Jag kramar min sambo och är lite avundsjuk på att han kan stanna kvar i sängen lite längre.

Vad skulle du göra om du var osynlig?

Jag skulle titta på allt som händer i köket på restauranger eller gå till fabrikerna och titta hur olika grejer skapas.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Att lära mig nya saker, språk, att resa eller att ta hand om mina nära och kära lite bättre.

Vad är det konstigaste du någonsin har ätit?

Köttgelé. Aldrig mer.

Fem snabba frågor:

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?
Ärlighet, bra humör, tålamod

Har DU någon dold talang?
Jag kan vika de blåa stora IKEAkassar

Vad är det bästa med att arbeta på SQL?
Människorna

Favoritfilm?
A beautiful mind av Ron Howard

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Det gigantiska bordet i köket som samlar alla under måltiden.

Vill du komma i kontakt med Marta? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

SQL Systems Samarbete värdeord

Nå framgång genom Samarbete

Ett av våra värdeord är samarbete och som mycket annat i livet är ens samarbetsförmåga som en muskel som man måste träna upp. Läs mer här!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV