Philip Chung, SQL Systems egna foodie

Philip_Chung_SQL_Systems

“SEIYYIIIA! UGH! TEI! YAAAAAAAH!”

– Link från Legend of Zelda

Beskriv dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Jag tycker att det är svårt att beskriva mig själv men om jag skulle berätta vad mina polare hade sagt : “Philip är en ganska skön individ med sinne för humor, han är så duktig på att sno skämten från oss och berätta det för sina kollegor som om det vore hans egna”
Mina kollegor hade nog sagt: “Philip är så rolig, vart får han allt ifrån??”

Annars är mitt motto att jobba hårt som en oxe i och med att jag råkar vara oxe i både den västra och kinesiska stjärntecken.

Fångar detta även de zodiacintresserade läsarna nu?

Hur hamnade du på SQL Systems & hur är SQL som arbetsplats?

Jag var på en fest som jag var tredjehandsbjuden på och träffade en person där, som kände Jonas, när jag hamnade i en konversation om vad en kravanalytiker gör för något. Efter konversationen fick jag kontaktuppgifter till Jonas och skrev till honom på LinkedIn. Efter ett suveränt möte där vår konversation gick från vikten av mentala hälsa till uppskattning om välgjorda koreografi inom kampsportsfilmer/serier så visste jag att den härliga personen gav bra vibes, den personen vill jag jobba för.

Och nu är jag här.

Att jobba på SQL Systems handlar mycket om att vara tydlig med vad man vill uppnå. I projektet finns det alltid möjligheter att lära sig något nytt som man kanske är obekväm med eller bli mer expert inom det man arbetar med. Men det viktigaste av allt är att arbetsplatsen är en trygg plats där vi har en härlig arbetskultur och främst daglig humor.

Vad är dina arbetsuppgifter?

Jag sitter i ett team som jobbar med global master data governance som har ansvar att hantera och skapa material i MDG och SAP inom kundens struktur på ett kvalitetssäkert sätt. En stor del inom arbetet är kommunikationen med duktiga personer runt om i världen, jag visste att vara van med chatta i spelvärlden skulle ge nytta i framtiden ?

Vad gör du helst en lördagskväll?

De bästa lördagskvällar har varit när jag spontant hamnat på någons födelsedagsfest, i Köpenhamn eller på ett stand-up event.

Men vad jag även uppskattar eller har lärt mig uppskatta under den senaste tiden är att koppla av och laga mat med nära kära. Särskilt när jag står för provsmakningen.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Jag har nog inte ätit godis i fem år. Men om choklad räknas som godis och det är såna med havstema så hade jag valt dem såvida de inte har rört lakritsen i godispåsen, för det är alltid någon som måste slänga in lakrits i godispåsen. 

Har du någon dold talang?

Jag kan somna under vilken bilresa som helst, höll på att somna i baksätet under halkan och väcktes av att personen bredvid mig skrek och råkat armbåga mig när bilen snurrade ut från bilbanan. ?‍♂️

Vart reser du helst och har du en bucketlist?

Har en grupp med några polare där vi delar massa fina instagraminlägg på mat runt om i världen. Skulle velat åka på en matresa runt Asien med dem.

På min bucketlist så har jag dessa tre i toppen:

  • Hoppa fallskärm -> Jag är väldigt höjdrädd
  • Sätta min fot på alla kontinenter i världen.
  • Hot wings challenge som i showen “Hot Ones”, man ställer frågor till varandra och efter varje fråga käkar man gradvis starkare kycklingvingar. Testade detta med några polare men vi hade bara tre såser, sriracha, tabasco och Blair’s Mega Death Sauce. Det blev ganska stort hopp från stolen när vi kom till tredje såsen. Grät i tjugo minuter 🙂 rekommenderat till alla familjeevenemang

Fem snabba frågor:

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Crispy clay pot rice, finns oerhört många kombinationer och känns som att käka flera rätter i ett.

Favoritfilm?
Senaste filmen som jag verkligen kände något av att kolla på va Miracle in cell number 7(koreanska versionen), grät verkligen sönder under filmen.

Om du fick äta middag med en levande/död person, vem skulle det vara?Anthony Bourdain för han verkade ha koll på de bästa matställen från billigt till fancy.

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomin?
Hade nog filmat en dokumentär om mig själv hur det är att inte behöva tänka på ekonomin och släppt det på youtube utan reklam.

Om SQL Systems var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Den långa kaktus växten vi har på kontoret, för exakt så ser min frisyr ut när jag vaknar.

SQL_Systems_Kaktus

Det var nog allt för mig, tack för läsningen och GLÖM INTE att gilla inlägget och följa SQL Systems Sweden AB på LinkedIn samt Facebook för att vara på plats when greatness is coming. Tack och hej leverpastej.

Vill du komma i kontakt med Philip? Maila honom på Philip@sqlsystems.se eller kontakta honom på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV