Erik Dahl, SQL Systems filosof

Erik_dahl_SQL_Systems

Berätta lite om dig själv, hur är du som person?

Jag skulle säga att jag är en fundersam och skämtsam person som oftast använder humor som försvarsmekanism. Det är viktigt för mig att hålla koll på saker och jag trivs med att planera saker i mitt liv.
Sen tycker jag “att inget varar för evigt” är ett sunt motto. Är man i en situation där allting känns bra så ska man ta vara på stunden och leva i nuet. Samtidigt kan man känna ett lugn när man är i en jobbig situation eftersom att man vet att det jobbiga kommer gå över.

Hur fick du jobbet på SQL & hur är SQL som arbetsplats?

Min vän och nu även kollega Adam länkade ett LinkedIn-inlägg från SQL Systems där han arbetar och föreslog att jag skulle söka tjänsten vilket jag gjorde.

Jag tror att många kan hålla med om att det är kollegorna som gör arbetsplatsen till en trivsam miljö – vilket stämmer till fullo för SQL Systems.
Det bästa med SQL Systems är att alla anställda utsöndrar integritet och kompetens. När man kliver in genom dörren varje morgon så möts man av en hemtrevlig kaffedoft vilket metaforiskt kan beskriva känslan man har när man arbetar på SQL. Det är svårt att på ett elegant och oklyschigt sätt förklara.

Jag vill även lyfta fram att interiören av kontoret och arbetskulturen är gjord för att man ska trivas. Arbetsuppgifterna passar mig jättebra också så det är en fin symbios mellan arbetsuppgifter, arbetskamrater och arbetslokal vilket gör det till ett nöje att gå till jobbet.

SQL Systems_inredning


Vad är dina arbetsuppgifter & vad drivs du av?

Jag är en del av Master Data Governance-gruppen där min roll är Global Data Steward. Mitt jobb är att se till så data registreras på ett korrekt, strukturerat och kvalitetssäkrat sätt.


Jag drivs av olika delmål i livet som prioriteras olika beroende på hur viktigt eller kul jag tycker det är. Vill eller måste jag göra något så fullföljer jag oftast viljan – även om planeringsstadiet kanske blir väldigt långt om jag inte tycker det är särskilt kul – men det blir förr eller senare gjort.

Vart reser du helst?

Det hade varit häftigt att få se bergen i Schweiz, Österrike och Japan eller någon nationalpark i Nordamerika. Främst någon lugnt och harmoniskt.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Det är väldigt blandat och beroende på vad som hänt under veckan. Jag är inte jättemycket för spontana grejer och så länge det man ska göra har varit planerat i god tid så är jag öppen för det mesta. Om inget annat så trivs jag väldigt bra i min egen grotta.

Om du bara fick välja en sötsak i godispåsen, vad hade du valt?

Salmiakbalkar slår aldrig fel. Om jag skulle välja den perfekta godispåsen så är det den som består av saltlakrits och sursockrade godis. Om jag skulle få välja bästa chipssorten så är det Sombreros.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Skulle snarare vända på det och säga att jag önskade att matlagning inte tog så lång tid.

Har du en favorithobby?

Att fundera är utan tvekan min favorithobby. Det bästa med det är att det spelar ingen roll vad man gör eller när man gör det – man kan springa, sitta still eller hålla en konversation med någon och fortfarande fundera över saker och ting.

Fem snabba frågor:

Favoritdryck just nu/all time:
Kiviks björnbärsdryck

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt kylskåp/skafferi? 
Det måste alltid finnas mjölk i kylskåpet.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Lammkotletter med Chimichurri

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?
Integritet och respekt är något jag alltid värderat högt – att vara ärlig mot sig själv och andra.

Favoritlåt just nu/all time?
Jag har egentligen ingen favoritlåt i sig utan det är mer en Swiss Army Knife av favoriter. Bland mina spellistor hittar vi musik från Soul, Funk, 90-tals Hip Hop och olika former av EDM som till exempel Progressive-, Deep- eller French House.

Vill du komma i kontakt med Erik? Maila honom på Erik@sqlsystems.se eller kontakta honom på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV