Lär dig mer om Emma – SQL systems Solstråle!

Emma_Anderberg_SQL_Systems

Hur hamnade du på SQL Systems?

Egentligen hamnade jag på SQL av en ren slump. Jag hade jobbat via ett bemanningsföretag på E.ON Elnät i Nässjö och sommaren 2005 när ordinarie personal skulle ha semester i Malmö fick jag hoppa in som vikarierande team leader för det gäng som arbetade med Projekt Basdata i Malmö. I det projektet satt även Sven Ferdinandsson och the rest is history som man brukar säga. Jag har inte ångrat mig en sekund att jag slängde ur mig “Kan inte du anställa mig, Sven?” den där dagen för ganska precis 15 år sedan.

Vad är dina arbetsuppgifter?

Min huvudsakliga arbetsuppgift är att strukturera data för ca 500 gasturbiner för vår kund som vi jobbat tillsammans med i 10 år. 

Men jag har också förmånen att vara med i anställningsprocesser, att få inreda vårt nya kontor och att skapa en arbetsplats som är inkluderande. Det är verkligen det roligaste!

Vad drivs du av?

Ordning och reda och den enorma tillfredsställelse det ger mig att veta att en kund har fått struktur på sin data så att deras viktiga arbete har blivit enklare. Men min primära drivkraft är min familj och det genomsyrar även mitt arbete, jag tycker om när människor omkring mig mår bra och trivs.

När är du nöjd med din insats?

Om det är något som jag känner mig trygg och säker i så är det när jag själv anser att jag är klar. Jag är bra på att släppa saker när jag tycker att jag gjort klart dem. Men om det är en mer obekväm och ny situation så behöver jag bekräftelsen från någon annan att det är bra.

Vart reser du helst?

Småland, man kan ta flickan ur Småland men aldrig Småland ur flickan, och i en tid där det är svårare att träffas så längtar jag extra mycket efter min familj i Småland. Men annars längtar jag alltid till Italien, jag älskar pastan och människorna.

Om du fick äta middag med en levande/död person, vem skulle det vara?

Just nu, i en pandemi där man inte kan ses, så hade jag gett vad som helst för att få äta middag med mamma (eller egentligen hela min ursprungsfamilj). Sen har jag tänkt mycket på någon död person som jag skulle vilja äta middag med och jag återkommer även där till någon från familjen. Det finns ju så många som det hade varit så roligt att få prata med och höra om hur dom hade det när de levde, pappa, mormor, morfar, farfar, deras föräldrar. Så många historier som man hört, tänk att få dem direkt från hästens mun!

Vill du berätta något mer om dig själv?

Jag har sjukt bra hörsel och hör det mesta runt mig och det händer ganska ofta att jag kan svara på något som någon i ett annat rum undrar. Det kan uppfattas som lite obehagligt 😉

Fem snabba frågor:

Favoritlåt just nu/all time:
Dua Lipa – Levitating, annars är det nog valfritt från Carola

Favorithobby, antingen just nu/all time:
Träning, eftersom det aldrig försvinner ur mitt liv

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Spagetti Vongole. Jag tröttnar aldrig på det!!!

Har DU någon dold talang? 
Jag är en praktiker och ÄLSKAR att skapa saker, allt från att baka tårtor till att handarbeta eller montera möbler.

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?
Grunden, kanske den delen som är i köket där man vill samlas och prata av sig.

Vill du veta mer om Emma? Kontakta henne på LinkedIn eller skicka iväg ett mail tilll emma@Sqlsystems.se. Vill du veta mer om SQL Systems, skicka iväg dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV