Julia Sandberg, SQL systems LIA-praktikant!

Julia_Sandberg_SQL_Systems (1)

” If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito”. – Dalai Lama

(Älskar så många av Dalai Lamas citat men detta kommer nog alltid vara det bästa.)

Berätta lite om dig själv, hur är du som person och hur uppfattas du av andra?

Som person är jag nog en salig blandning!  Häften av mina vänner och bekanta skulle nog beskriva mig som väldigt lugn och sansad – en person dom alltid kan komma till för att prata ut. Medan den andra halvan nog hade förklarat mig som extremt spontan, energisk och nyfiken! 
Jag tänker att detta är för att en del känner mig i min ”mamma roll” och de andra har mött mig under andra omständigheter.  Men det är precis sådär jag hade velat beskriva mig själv med – kanske utstrålar ett lugn men inombords är det mycket på gång.

Varför valde du att ha din praktik på SQL Systems och vad kommer dina arbetsuppgifter vara?

Jag kommer att vara på SQL Systems i 10 veckor. Under dessa veckorna kommer jag att få jobba med SQL Systems hemsida tillsammans med Mirjam. Vi ska göra om den från grunden! Så det kommer att bli ett spännande projekt då den ska designas om, skriva texter och även seo-optimera den! Kommer även att få skapa personas!

Jag hörde först om SQL Systems från en riktigt härlig lärare! Han berättade nämligen att en av hans gamla studenter nu jobbar här som marknadsförare och berättade lite vad hon gör där. Jag tänkte direkt att allt han precis beskrivit är vad jag också vill göra! Sedan nämnde han att dom nu eventuellt kan tänka sig att ta in en praktikant. Då fick jag chansen att komma på en intervju och efter intervjun kändes det så självklart att det var här jag ville vara.  Spännande uppgifter, härliga vibes från både 2-benta och 4-benta anställda och ett perfekt kontor där jag får vara på plats (vilket också var något jag värderar högt efter att ha studerat hemma en längre period nu pga pandemin).

Vad drivs du av?

Jag drivs nog mycket av mål, sätter man upp mål så vet man mer konkret vad det är man strävar efter och det blir lättare att ta sig närmare det. Sen när man väl uppnår målen så får man lättare en överblick av vad man verkligen åstadkommit om det så är i livet eller på jobbet och då får man ge sig själv beröm med! Det är nog en annan sak jag också drivs utav att kunna ge andra beröm och även få beröm själv för då strävar man alltid efter att göra ännu bättre ifrån sig!

Vad är din vision?

För mig är det viktigt att jag ständigt får känna att jag utvecklas, får vara kreativ och spendera dagarna åt något jag tycker är roligt. Min vision är att jag en dag får öppna något eget helst tillsammans med ett litet team och syssla med det jag studerar idag.  Har även alltid haft en dröm om att någon dag ha min egna vingård även fast jag knappt gillar vin. 🙂

Vart reser du helst?

Mitt favoritställe och ö kommer alltid att vara Sicilien. Dock har jag varit här så många gånger och jag gillar att uppleva nya ställen. Men något liknande skulle jag helst resa till, som tex en grekisk ö jag aldrig fått uppleva eller någon liten fransk eller italiensk by.  Reser allra helst runt september, då är det fortfarande varmt men inte lika mycket turister. 
För mig är det viktigt att få uppleva kulturen där jag är, besöka pittoreska byar, marknader, besöka olika restauranger, gå på museer eller vad staden kan vara känd för…
Så långt ifrån en All-inclusive resa som det bara går det är mitt resmål det!

Vad gör du helst en lördagskväll?

Helst ser jag att mitt hem är helt nystädat, jag har färska blommor, tända ljus och så har jag köpt med sushi hem. Sen finns där även en liten godisskål och popcorn som jag och min dotter kan mysa med framför en klassisk Disneyfilm och en kopp te och sen somnar vi framför tvn! 🙂 I min godispåse måste där finnas Spickesill= dom blå fiskarna

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Måla tavlor! Det är en sån där sak som får mig att må så bra och bara checka ut från allt annat. Dock springer timmarna iväg när man kommer igång och det är något man inte allt för ofta tyvärr har tid till.

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

  • Besöka Japan och uppleva en sån där typisk ”game show” som man kan se på tv. Helst ska jag delta. 
  • Besöka Skottland och övernatta på ett hemsökt slott. (Bra sällskap är ett måste)..
  • Besöka Disneyland i Paris! 

Vill du berätta något mer om dig själv?

Älskar att vara i naturen, ta hand om mig själv när det finns tid för det och träna. Tror starkt på Law of attraction – att du skapar din egen verklighet, genom att allt det som du fokuserar dina tankar och dina känslor på, attraherar du in i ditt liv.

Tror även starkt på karma!

Fem snabba frågor:

Har du någon dold talang?
Ingen som verkar upptäckt än dessvärre… Mer än att rocka rockring, men tiden kanske uppvisar något annat!

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?
Positiv, kan ge och ta emot feedback, omtänksam

Favoritlåt?
Lucio Battisti – I giardini di marzo (kommer nog förevigt gå hem hos mig) MONTERO – Lil Nas X (tillfälligt).

Vad hade du gjort om du inte hade behövt tänka på ekonomin?
Volontärarbete utan tvekan!
Både skänka betydligt mer än vad man kan göra i dagsläget men framför allt att få hjälpa till på plats. Tex med hundar som haft det svårt och att sedan även kunna hitta trygga hem till dom.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?
Räkor, älskar räkor i all form men helst ska dom vara spicy!

Vill du komma i kontakt med Julia, här finns hon på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

SQL Systems Samarbete värdeord

Nå framgång genom Samarbete

Ett av våra värdeord är samarbete och som mycket annat i livet är ens samarbetsförmåga som en muskel som man måste träna upp. Läs mer här!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV