Vi startar ett internt kompetensdelningsnätverk inom SAP EAM!

Tanja Jungedal SQL Systems SAP EAM

Vi startar ett internt kompetensdelningsnätverk inom SAP EAM!

Tanja Jungedal har jobbat hos oss i strax över 2 år och kommer från och med i höst att driva vårt interna kompetensdelningsnätverk. Vi på SQL Systems strävar alltid efter att alla våra medarbetare ska utvecklas och vilket sätt är inte bättre än att börja med att samla ihop och dela vår egna gedigna erfarenhet och kunskap?

Varför startar ni ett kompetensdelningsnätverk nu?

Vi på SQL Systems gör detta som ett steg i vår tillväxtresa där vi vill stärka och säkerställa våra medarbetares kompetens- och kunskapsnivå. För att nå vår ambition om att vara bäst på SAP EAM i Sverige behöver vi en tydlig struktur för att utveckla våra medarbetare till experter inom området. När vi bara var 5-10 stycken kunde vi dela våra kunskaper över fredagsfikan, men nu när vi växt har vi sett ett större behov av att överföra våra kunskaper mellan varandra på ett mer ordnat sätt. Vi är ett gammalt bolag med massa erfarenheter, som vi vill att alla ska ta del av.

På vilket sätt ska ni dela kunskapen med varandra?

Vi kommer börja med att samlas vid ett tillfälle per månad där vi tillsammans ska bygga en egen anläggning och titta på vilka systemdelar som behövs, sätta strukturer, bygga en underhållsprocess, genomföra olika projekt och uppdrag m.m.. Samtliga steg ska spegla typiska uppdrag som vi både har och haft, där vi steg för steg kommer diskutera olika lösningar och erfarenheter. Samtidigt ska vi prata om och belysa vilka fällor man lätt kan gå i som bolag, t.ex. som att sätta ett anläggningsregister baserat på organisationen – Vad händer den dagen man vill byta organisation? Vi vill ta något abstrakt och sätta det i en ”verklig” kontext. På så sätt hoppas vi kunna göra det mer greppbart.

Genom att göra en fabriksresa och öppet prata om och diskutera olika möjligheter, scenarier och tillvägagångssätt vill vi skapa en interaktiv miljö där alla får möjlighet att komma till tals oavsett om man är junior, senior, ingenjör, eller systemvetare. Alla tar vi med oss olika insikter från våra uppdrag och dessa vill vi kunna dela mellan varandra.

Vad är utmaningen med att leda ett kompetensdelningsnätverk?

Utmaningen blir att göra alla likvärdigt delaktiga och att se till att kunskapen delas och tas emot på ett sätt så att våra medarbetare i nästa steg kan applicera det på uppdrag och dra paralleller mellan teori och verklighet. Vad krävs det t.ex. för data och uppsättning i systemet för att en underhållsplan ska vara användbar? Därför behövs en blandning av både diskussion och operativa övningar där vi alla faktiskt testar att i systemet göra olika scenarier som t.ex. bygga ny anläggning, skapa och initiera underhållsplaner i SAP EAM, hantera mätvärden på roterbara utrustningar m.m. och se hur detta faller ut. SAP är ett oerhört kraftfullt system och det är lätt att hamna i situationen att man kan göra så mycket att man inte vet var man ska börja.

Kommer man få följa med på hela resan?

Självklart! Arbetet pågår under hela hösten 2024 samt våren 2025 och kommer att utvecklas med tiden.

Vill du komma i kontakt med Tanja? Kontakta henne på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV