Möt Niklas Berg, SQL Systems egna surölsälskande systemutvecklare

Niklas_berg_SQL_Systems

Berätta lite om dig själv, hur är du som person?

Jag är en tekniskt orienterad civilingenjör som gillar utmaningar och problemlösning. Jag är lugn, trygg och stabil som person och hetsar sällan upp mig över något.

Hur hamnade du på SQL och hur är SQL som arbetsplats?

Jag hade redan blivit erbjuden en annan tjänst när jag blev kontaktad av Emma som hade hittat min profil och som undrade om jag ville komma på intervju. Jag tyckte att SQL Systems lät som ett spännande bolag som verkade befinna sig i en expansionsfas just då och eftersom min sambo hade några år kvar på sina studier passade det egentligen bra att stanna kvar i Skåne. Så jag gick på intervjun där Sven presenterade bolaget och det projekt som jag skulle bli erbjuden att arbeta med. Magkänslan sa åt mig att välja SQL Systems och det visade sig vara ett bra beslut för jag har trivts väldigt bra under de 8 år som jag nu jobbat på företaget. SQL Systems är en arbetsplats med högt till tak och där varje tankegång eller förslag tas på allvar. Jag gillar framförallt att man får utrymme att testa sina ideér eller nya lösningar och på så vis utvecklas både professionellt och personligt.

Vad är dina arbetsuppgifter & vad drivs du av?

Jag jobbar främst som systemutvecklare och programmerare. För att hjälpa mina kollegor att på ett mer effektivt och säkrare sätt kunna leverera pålitlig strukturerad data, arbetar jag mycket med att utveckla våra interna verktyg, program och processer.  Jag stöttar även kunders vardagliga arbete genom att ansvara för det verktyg vi levererat och ge support vid problem. Jag har även en roll som innefattar att jag säkerställer att den data som mina kollegor harmoniserat faktiskt hamnar rätt i kundens system.

Jag drivs av effektivisering och optimering. Att identifiera ett ineffektivt arbetssätt, bryta ner problemet och utveckla en bättre lösning som gör slutanvändarens arbetssituation lättare är tillfredsställande. 

Vart reser du helst?

Jag tycker att en skidresa är den absolut roligaste resan. Kombinationen av att vara aktiv hela dagen, vara ute i naturen (oftast i väldigt vackra miljöer), farten från skidåkningen och att känna sig härligt trött på kvällen över en öl eller tre är svårslaget. Att sitta stilla i en solstol på stranden är inte något jag klarar av särskilt länge.

Vad gör du helst en lördagskväll?

Umgås med min lilla familj. Som nyblivna småbarnsföräldrar är en lördagskväll ganska lik en onsdagskväll, men jag unnar mig gärna en suröl på en lördagskväll och lagar förhoppningsvis något festligare.

Vad lägger du helst tid på utöver att umgås med lilla familjen?

Mitt största intresse just nu är golf. Jag har alltid varit väldigt sportintresserad och utövat de flesta sporter i min ungdom. Men det häftiga med golfen är att det är så mycket mer på ett mentalt plan än ett fysiskt plan, det går inte bara att ta i lite extra eller kämpa hårdare när det går dåligt som jag är van vid i till exempel innebandy. 

Jag trivs även bra i köket och gillar matlagning väldigt mycket. Jag tycker om att göra saker från grunden, matlagning får gärna ta tid. 

När det inte är pandemi åker vi gärna till min sambos familjs landställe på Tjörn. Där ägnar jag mig åt till exempel fiske och snickeri. En whisky på bryggan en stjärnklar augustikväll är en bra avslutning på en varm semesterdag.

Fem snabba frågor:

Favoritspel just nu/all time:
Alfapet

Vilka saker kan du inte vara utan i ditt kylskåp/skafferi? 
Havregryn & ägg

Vad är det bästa med att arbeta på SQL Systems?
Tilliten till arbetstagarens förmåga

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?
Problemlösare, kunnig, trevlig

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara? 
Lasagne

Vill du komma i kontakt med Niklas? Maila honom på Niklas@sqlsystems.se eller kontakta honom på Linkedin! Vill du veta mer om SQL Systems, Maila dina frågor till nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Vad är data governance

Vad är data governance?

Vad innebär Data Governance och varför ska du använda det i ditt företag? Läs det här inlägget för att få mer förståelse!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV