Möt Jon, SQL-Systems egna historienörd

Jon Nordström SQL-Systems

“The secret to happiness is freedom… and the secret to freedom is courage." 

Vem är Jon?

Jag är en nyfiken och livsglad malmöit som är hemflyttad med två barn och kanadensisk fru. Jag tycker om att tycka om många olika saker men har fastnat lite extra för snälla och intressanta människor samt allt mellan MFF, musik och de flesta andra konstformer där ute. Jag älskar att utforska platser och att få en känsla för dess kultur genom smaker, dofter och människor. Jag tycker om mjuka, kärleksfulla kulturer och försöker vara förlåtande mot karga. Jag försöker vara en bra person. 

Vad var det som gjorde att du sökte till SQL Systems?

Annonsen var utformad på ett sätt som plockade upp flera av mina bästa egenskaper, professionellt såväl som personligt. Utöver det älskade jag mixen av bakgrunder på de anställda då en heterogen grupp människor tenderar att vara mer accepterande och väkommande (…vilket i SQL:s fall har visat sig vara en helt korrekt lägesanalys – företagets största styrka). Jag kommer att arbeta med företagets marknadsföring med inriktning mot sälj vilket är en superintressant kombination. Som allätare och generalist älskar jag möjligheten att applicera så mycket kunskap i jag bara kan i SQL:s kommunikation i hopp om att lyckas förmedla företagets produkt på ett så korrekt och intressant sätt som möjigt. 
 

Har du någon hobby?

Jag plöjer ner all min lediga tid i böcker, musik och min MFF-podd Radio 1910. Lek är det enda som betyder något på riktigt. Jag försöker även att resa och försätta mig i så varierande sammanhang som möjligt så ofta jag kan och låta myriader av intryck skölja över mig. Om självkännedom är vägen till ro tror jag att vägen dit är genom att förstå sig själv själv via andra sammanhang. Det kan vara svårt att sätta fingret på vem man är men om man får reda på vad man inte är kan man med fördel börja i den änden via kulturchocker och annat skoj.  
 

Har du en framtidsdröm?

Jag hade väldigt gärna sett fred på jorden. Det känns avlägset just nu, men vem vet? Det hade varit soft om planeten förblev bebolig också. På ett privat plan föreställer jag mig en framtid i Italien under vinterhalvåret i takt med att barnen flyttar ut eftersom jag älskar landet. Maten, klimatet, människorna, historien, konsten, fotbollen… Allt är inte guld och gröna skogar i Italien men den lekfulla inställningen till livet är något jag fösöker ta till mig i så ofta jag kan, med mitt protestantiska självspäkande arv i åtanke.  
 

Nämn en sak som gör dig väldigt glad?

Att få människor att må lite bättre. Att vara snäll mot andra, inte minst samhällets svaga, är nog det viktigaste vi kan vara. Jag älskar att höra mina barn skratta också, om jag får skohorna in en till. Eller ja, jag älskar att höra de allra flesta skratta, rentav. 
 

Vart reser du helst?

Älskar Europa men känner mig av någon anledning som mest hemma i stora östasiatiska städer som Bangkok och Taipei. Ska jag däremot välja ett land (dit jag som bonus får med min fru) är det Italien, av ovan nämnda anledningar. Tycker man inte om Italien hatar man livet. 

Vad är det första du gör när du vaknar upp på morgonen?

Lyfter bort min son som sitter på mitt ansikte. Därefter gör jag mitt yttersta för att få nämnda son och även min dotter klara i tid för dagis och skola. Hackar blue tooth-högtalaren dessutom till frukosten känner jag hur jag fysiskt förtidsåldras och minut för minut karvas av från livet. Min morgon är sålunda inte njutbar mer än, som bäst, i microögonblick. 
 

Vad skulle du göra om du var osynlig?

Smyga in och lyssna på spännande samtal i förbjudna rum. Med åldern har jag lärt mig att inte vara alltför nyfiken på vad folk säger om min person men jag skulle gärna lyssna på samtal i MFF:s styrelse kring spelare de avser köpa och allt därefter.  

Vad önskar du att du hade mer tid till att göra?

Allt! Resa mer, lära mig fler språk, umgås mer med vänner, skriva min generations stora litterära verk… Jag spenderar mitt liv med lite för många måsten för att kunna tillfredställa min törst av att utmana mig själv och göra tillräckligt många roliga saker tillsammans med roliga människor men det vänder förhoppningsvis en dag, hoppas jag. 

 

Vad är det konstigaste du någonsin har ätit?

Inget superäckligt, nån trädmask i Mexico city kanske? Jag tenderar att försöka äta så gott jag kan. En Margherita, till exempel. En bra pizza är guds sätt att säga ”jag älskar dig”. Mousserande vin ett annat.   

Fem snabba frågor

Vilka egenskaper uppskattar du hos en kollega?

Har du någon dold talang?

Vad är det bästa med att arbeta på SQL?

Favoritfilm?

Om SQL var ett hem , vilken pryl i hemmet hade du varit då?

Vill du komma i kontakt med Jon? Kontakta honom på Linkedin! Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? Maila oss på nyfiken@sqlsystems.se.

Sociala Medier

Våra inlägg

Webinar Arkyn SQL Systems

Digital Twins webinar

Torsdagen den 24:e november håller vi ett webinarie om Digitala tvillingar tillsammans med Arkyn! Anmäl dig här!

Prenumerera hos oss

Få ett månatligt brev kring branschnyheter och våra tankar

EN SV